dc.contributor.advisor |
Korecká, Lucie |
|
dc.contributor.author |
Królikowská, Iveta
|
|
dc.date.accessioned |
2016-09-02T04:23:39Z |
|
dc.date.available |
2016-09-02T04:23:39Z |
|
dc.date.issued |
2016 |
|
dc.date.submitted |
2016-07-27 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/65492 |
|
dc.description.abstract |
Tato práce je věnována vitamínu C, jeho struktuře, vlastnostem, funkcím. Dále je rozebrán jeho výskyt v potravinách s ohledem na přirozené zdroje a jeho přídavky do potravin. Poslední část je věnována možnostem jeho stanovení s popisem nejpoužívanějších metod. |
cze |
dc.format |
41 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce není přístupná |
|
dc.subject |
vitamín C |
cze |
dc.subject |
kyselina askorbová |
cze |
dc.subject |
kyselina dehydroaskorbová |
cze |
dc.subject |
antioxidant |
cze |
dc.subject |
vysokoúčinná kapalinová chromatografie |
cze |
dc.subject |
vitamin C |
eng |
dc.subject |
ascorbic acid |
eng |
dc.subject |
dehydroascorbic acid |
eng |
dc.subject |
antioxidant |
eng |
dc.subject |
High Performance Liquid Chromatography |
eng |
dc.title |
Vitamín C v potravinách |
cze |
dc.title.alternative |
Vitamine C in Food |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2016-08-23 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis is dedicated to vitamin C, its structure, properties and functions. Furthermore there is described its occurrence in foodstuffs with regard to natural sources and its utilization as an additive to the foods. The last section is focused on the determination of vitamin C. The most common methods are described. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D35511 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.identifier.stag |
27733 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |