dc.contributor.advisor |
Hájek, Tomáš |
|
dc.contributor.author |
Vlach, Jan
|
|
dc.date.accessioned |
2016-06-09T12:41:31Z |
|
dc.date.available |
2016-06-09T12:41:31Z |
|
dc.date.issued |
2016 |
|
dc.date.submitted |
2016-05-24 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/64561 |
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá vitamíny skupiny B obsaženými v mouce a droždí. Teoretická část této práce je věnována technologii výroby mouk a droždí. Dále je zde popsáno složení mouky a droždí a možnosti stanovení jednotlivých složek. Experimentální část je zaměřena na optimalizaci separace vitamínů řady B pomocí kapalinové chromatografie a na optimalizaci přípravy vzorku k analýze. Vybrané podmínky byly použity na stanovení vitamínů skupiny B v pekařském droždí a také byl sledován vliv teploty na obsah jednotlivých vitamínů. |
cze |
dc.format |
65 s. |
|
dc.format.extent |
3229189 bytes |
|
dc.format.mimetype |
application/pdf |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce není přístupná |
|
dc.subject |
mouka |
cze |
dc.subject |
droždí |
cze |
dc.subject |
kapalinová chromatografie |
cze |
dc.subject |
vitamíny skupiny B |
cze |
dc.subject |
flour |
eng |
dc.subject |
yeast |
eng |
dc.subject |
liquid chromatography |
eng |
dc.subject |
vitamins group B |
eng |
dc.title |
Vliv teploty na obsah vitamínů řady B v mouce a droždí |
cze |
dc.title.alternative |
Effect of temperature on the content of B vitamins in flour and yeast |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Červenka, Libor |
|
dc.date.accepted |
2016-06-06 |
|
dc.description.abstract-translated |
B vitamins in the flour and in the yeast are the subject of this thesis. The production technology of flour and the yeast, the chemical composition of flour and yeast, and the possibility of determination of the individual components are described in the theoretical part. The experimental part is focused on optimization of the separation of vitamin B by liquid chromatography and on optimization the sample preparation for analysis. Selected conditions were used to determine the vitamin B group in baker's yeast and the influence of temperature on the content of individual vitamins. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D35470 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.identifier.stag |
30361 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |