dc.contributor.advisor |
Švecová, Blanka |
|
dc.contributor.author |
Hamerská, Radka
|
|
dc.date.accessioned |
2016-06-09T12:41:22Z |
|
dc.date.available |
2016-06-09T12:41:22Z |
|
dc.date.issued |
2016 |
|
dc.date.submitted |
2016-05-18 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/64554 |
|
dc.description.abstract |
Tato práce je zaměřena na analýzu polyfenolických látek ve vybraných vzorcích superpotravin. V teoretické části jsou charakterizovány analyzované superpotraviny (borůvky, med, quinoa, stévie, zázvor), další kapitoly jsou věnovány extrakčním technikám, kapalinové chromatografii a konkrétním aplikacím analýzy superpotravin zkoumaných v této práci. V praktické části byly provedeny optimalizace přípravy vzorků před analýzou polyfenolických látek a jejich stanovení pomocí HPLC s coulometrickou detekcí a 2D-HPLC se spektrofotometrickou detekcí. |
cze |
dc.format |
64 s. |
|
dc.format.extent |
3985798 bytes |
|
dc.format.mimetype |
application/pdf |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce není přístupná |
|
dc.subject |
superpotraviny |
cze |
dc.subject |
polyfenolické látky |
cze |
dc.subject |
borůvky |
cze |
dc.subject |
med |
cze |
dc.subject |
quinoa |
cze |
dc.subject |
stévie |
cze |
dc.subject |
zázvor |
cze |
dc.subject |
HPLC |
cze |
dc.subject |
2D-HPLC |
cze |
dc.subject |
superfoods |
eng |
dc.subject |
polyphenolic compounds |
eng |
dc.subject |
blueberries |
eng |
dc.subject |
honey |
eng |
dc.subject |
quinoa |
eng |
dc.subject |
stevia |
eng |
dc.subject |
ginger |
eng |
dc.title |
Analýza polyfenolických látek v superpotravinách III |
cze |
dc.title.alternative |
Analysis of Polyphenolic Compounds in Superfoods III |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Červenka, Libor |
|
dc.date.accepted |
2016-06-06 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis is focused on the analysis of polyphenolic compounds in the selected samples of superfoods. In the theoretical part analyzed superfoods (blueberries, honey, quinoa, stevia, ginger) are characterized, next chapters are devoted to the extraction techniques, liquid chromatography and specific applications of superfoods' analysis. In the practical part of the thesis, the optimization of sample preparation as well as the determination of polyphenolic compounds using HPLC with coulometric detection and 2D-HPLC with spectrophotometric detection were performed. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D35496 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.identifier.stag |
30339 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |