Analýza polyfenolických látek v superpotravinách III

Show simple item record

dc.contributor.advisor Švecová, Blanka
dc.contributor.author Hamerská, Radka
dc.date.accessioned 2016-06-09T12:41:22Z
dc.date.available 2016-06-09T12:41:22Z
dc.date.issued 2016
dc.date.submitted 2016-05-18
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/64554
dc.description.abstract Tato práce je zaměřena na analýzu polyfenolických látek ve vybraných vzorcích superpotravin. V teoretické části jsou charakterizovány analyzované superpotraviny (borůvky, med, quinoa, stévie, zázvor), další kapitoly jsou věnovány extrakčním technikám, kapalinové chromatografii a konkrétním aplikacím analýzy superpotravin zkoumaných v této práci. V praktické části byly provedeny optimalizace přípravy vzorků před analýzou polyfenolických látek a jejich stanovení pomocí HPLC s coulometrickou detekcí a 2D-HPLC se spektrofotometrickou detekcí. cze
dc.format 64 s.
dc.format.extent 3985798 bytes
dc.format.mimetype application/pdf
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce není přístupná
dc.subject superpotraviny cze
dc.subject polyfenolické látky cze
dc.subject borůvky cze
dc.subject med cze
dc.subject quinoa cze
dc.subject stévie cze
dc.subject zázvor cze
dc.subject HPLC cze
dc.subject 2D-HPLC cze
dc.subject superfoods eng
dc.subject polyphenolic compounds eng
dc.subject blueberries eng
dc.subject honey eng
dc.subject quinoa eng
dc.subject stevia eng
dc.subject ginger eng
dc.title Analýza polyfenolických látek v superpotravinách III cze
dc.title.alternative Analysis of Polyphenolic Compounds in Superfoods III eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Červenka, Libor
dc.date.accepted 2016-06-06
dc.description.abstract-translated This thesis is focused on the analysis of polyphenolic compounds in the selected samples of superfoods. In the theoretical part analyzed superfoods (blueberries, honey, quinoa, stevia, ginger) are characterized, next chapters are devoted to the extraction techniques, liquid chromatography and specific applications of superfoods' analysis. In the practical part of the thesis, the optimization of sample preparation as well as the determination of polyphenolic compounds using HPLC with coulometric detection and 2D-HPLC with spectrophotometric detection were performed. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D35496
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.identifier.stag 30339
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account