Zobrazit minimální záznam
dc.contributor.advisor |
Vytřasová, Jarmila |
|
dc.contributor.author |
Šilha, David
|
|
dc.date.accessioned |
2016-04-25T16:10:13Z |
|
dc.date.available |
2016-04-25T16:10:13Z |
|
dc.date.issued |
2015 |
|
dc.date.submitted |
2015-06-30 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/64088 |
|
dc.description.abstract |
Disertační práce se zabývá patogenními bakterie rodu Arcobacter. Práce shrnuje poznatky o těchto bakteriích, jejich historii, charakterizaci, výskytu, a i o onemocnění, která mohou způsobovat. Cílem vědecké práce byla optimalizace metody pro úspěšné izolování arkobakterů z nejrůznějších vzorků. Dále byly zkoumány a popisovány různorodé chemické a fyzikálně chemické vlivy, které mohou ovlivňovat přežívání arkobakterů v prostředí. Konkrétně se jednalo o experimenty zahrnující vliv vysychání, vliv desinfekčních sloučenin, vliv antibiotik a přírodních látek, stejně jako přežívání ve vybraných nápojích a modelové simulaci žaludku. Práce je souhrnem problematiky výskytu a přežívání Arcobacter spp. v prostředí a za různých podmínek. |
cze |
dc.format |
181 s. |
cze |
dc.format.extent |
3414438 bytes |
|
dc.format.mimetype |
application/pdf |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
práce není přístupná |
cze |
dc.subject |
arcobacter spp. |
cze |
dc.subject |
campylobacter spp. |
cze |
dc.subject |
patogenní bakterie |
cze |
dc.subject |
vysychání |
cze |
dc.subject |
desinfekční sloučeniny |
cze |
dc.subject |
antibiotika |
cze |
dc.subject |
přírodní extrakty |
cze |
dc.subject |
pivo |
cze |
dc.subject |
model žaludku |
cze |
dc.subject |
inhibice |
cze |
dc.subject |
inaktivace bakterií |
cze |
dc.subject |
přežívání arkobakterů |
cze |
dc.subject |
campylobacter spp. |
eng |
dc.subject |
pathogenic bacteria |
eng |
dc.subject |
desiccation |
eng |
dc.subject |
disinfectants |
eng |
dc.subject |
antibiotics |
eng |
dc.subject |
natural extracts |
eng |
dc.subject |
beer |
eng |
dc.subject |
stomach model |
eng |
dc.subject |
inhibition |
eng |
dc.subject |
inactivation of bacteria |
eng |
dc.subject |
survival of arcobacters |
eng |
dc.title |
Studie výskytu Arcobacter spp. v prostředí a vlivy působící na jejich přežívání |
cze |
dc.title.alternative |
Study on occurrence of arcobacter spp. in environment and influences affected of their survival |
eng |
dc.type |
disertační práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Červenka, Libor |
|
dc.contributor.referee |
Karpíšková, Renata |
|
dc.contributor.referee |
Pazlarová, Jarmila |
|
dc.date.accepted |
2015-10-20 |
|
dc.description.abstract-translated |
Dissertation thesis deals with pathogenic bacteria Arcobacter spp. The thesis summarizes knowledge about these bacteria, history, about their occurrence and about diseases which are caused by arcobacters. The goal of this study was optimization of method for successful Arcobacter?isolation from various samples. Many various chemical and physical?chemical effects were described for influencing of Arcobacter in environment. Concretely, in this study desiccation effect, effect of disinfectants, lethal temperature and lethal time, effect of antibiotics and natural compounds as well as the survival in selected beverages, and in model stomach system were included. The dissertation thesis is summary about occurrence and survival of Arcobacter spp. in environment under various conditions. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Analytická chemie |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ph.D. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D33730 |
|
dc.thesis.degree-program |
Analytická chemie |
cze |
dc.identifier.stag |
29264 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit minimální záznam
|
Vyhledávání
Procházet
-
Vše v Digitální knihovně
-
Tato kolekce
Můj účet
|