Analýza volných a vázaných fenolických látek obsažených v obilovinách

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Česlová, Lenka cze
dc.contributor.author Hofmeister, Pavel
dc.date.accessioned 2015-09-27T10:27:26Z
dc.date.available 2015-09-27T10:27:26Z
dc.date.issued 2015
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/61109
dc.description.abstract Obecná část bakalářské práce je zaměřena na trendy v produkci obilovin, stavbu a chemické složení obilného zrna. Dále je pozornost věnována jednotlivým skupinám látek s antioxidační aktivitou, které se v obilovinách vyskytují, jejich izolaci a stanovení pomocí spektrofotometrických a separačních technik. Experimentální část je zaměřena na stanovení antioxidační kapacity extraktů volných a vázaných fenolických látek z pšeničné a žitné mouky a jejich porovnání. cze
dc.format 55 s. cze
dc.format.extent 1541923 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce není přístupná cze
dc.subject Rye cze
dc.subject wheat cze
dc.subject antioxidants cze
dc.subject phenolic compounds cze
dc.subject extraction cze
dc.subject antioxidant capacity cze
dc.subject žito cze
dc.subject pšenice cze
dc.subject antioxidanty cze
dc.subject fenolické látky cze
dc.subject extrakce cze
dc.subject antioxidační kapacita cze
dc.title Analýza volných a vázaných fenolických látek obsažených v obilovinách cze
dc.title.alternative Analysis of Free and Bonded Phenolic Compounds in Cereals eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2015 cze
dc.description.abstract-translated The general part of this thesis is focused on trends in production of cereals, on grain structure and its chemical composition. Further, individual classes of compounds with antioxidant activity, which are presented in cereals, are described together with their isolation and determination using spectrophotometric and separation techniques. In the experimental part, the antioxidant capacity of extracts of free and bonded phenolic compounds prepared from wheat and rye flour was determined and results were compared. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D33215 cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Student úspěaně obhájil bakalářskou práci a zodpověděl dotazy komise. cze
dc.identifier.stag 27788 cze
dc.date.embargo 2035-07-22 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet