Analýza kyseliny hyaluronové a její využití

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Česlová, Lenka cze
dc.contributor.author Arnoldová, Kamila
dc.date.accessioned 2015-09-27T10:27:24Z
dc.date.available 2015-09-27T10:27:24Z
dc.date.issued 2015
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/61107
dc.description.abstract V této bakalářské práci je popsána struktura, vlastnosti, biosyntéza a biodegradace kyseliny hyaluronové. Je zde shrnuto její základní využití v lékařství a kosmetickém průmyslu. Součástí práce jsou metody výroby hyaluronanu extrakcí ze zvířecích tkání, bakteriální a enzymatickou syntézou. Hlavní část práce je věnována stanovení kyseliny hyaluronové pomocí různých chromatografických a elektroforetických metod. cze
dc.format 67 s. cze
dc.format.extent 1765228 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce není přístupná cze
dc.subject hyaluronic acid cze
dc.subject hyaluronan cze
dc.subject chromatography cze
dc.subject electrophoresis cze
dc.subject kyselina hyaluronová cze
dc.subject hyaluronan cze
dc.subject chromatografie cze
dc.subject elektroforéza cze
dc.title Analýza kyseliny hyaluronové a její využití cze
dc.title.alternative Analysis of Hyaluronic Acid and its Application eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2015 cze
dc.description.abstract-translated In this bachelor thesis the structure, properties, biosynthesis and biodegradation of hyaluronic acid is described. The application in medicine and cosmetics is summarized. The methods of hyaluronan production using extraction from animal tissues, bacterial and enzymatic synthesis were further discussed. The main part of this thesis was focused on the analysis of hyaluronic acid or hyaluronan using different chromatographic and electrophoretic techniques. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D33220 cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka zodpověděla dotazy komise a obhájila bakalářskou práci. cze
dc.identifier.stag 27786 cze
dc.date.embargo 2035-07-14 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet