dc.contributor.advisor |
Česlová, Lenka |
cze |
dc.contributor.author |
Arnoldová, Kamila
|
|
dc.date.accessioned |
2015-09-27T10:27:24Z |
|
dc.date.available |
2015-09-27T10:27:24Z |
|
dc.date.issued |
2015 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/61107 |
|
dc.description.abstract |
V této bakalářské práci je popsána struktura, vlastnosti, biosyntéza a biodegradace kyseliny hyaluronové. Je zde shrnuto její základní využití v lékařství a kosmetickém průmyslu. Součástí práce jsou metody výroby hyaluronanu extrakcí ze zvířecích tkání, bakteriální a enzymatickou syntézou. Hlavní část práce je věnována stanovení kyseliny hyaluronové pomocí různých chromatografických a elektroforetických metod. |
cze |
dc.format |
67 s. |
cze |
dc.format.extent |
1765228 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce není přístupná |
cze |
dc.subject |
hyaluronic acid |
cze |
dc.subject |
hyaluronan |
cze |
dc.subject |
chromatography |
cze |
dc.subject |
electrophoresis |
cze |
dc.subject |
kyselina hyaluronová |
cze |
dc.subject |
hyaluronan |
cze |
dc.subject |
chromatografie |
cze |
dc.subject |
elektroforéza |
cze |
dc.title |
Analýza kyseliny hyaluronové a její využití |
cze |
dc.title.alternative |
Analysis of Hyaluronic Acid and its Application |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2015 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
In this bachelor thesis the structure, properties, biosynthesis and biodegradation of hyaluronic acid is described. The application in medicine and cosmetics is summarized. The methods of hyaluronan production using extraction from animal tissues, bacterial and enzymatic synthesis were further discussed. The main part of this thesis was focused on the analysis of hyaluronic acid or hyaluronan using different chromatographic and electrophoretic techniques. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D33220 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka zodpověděla dotazy komise a obhájila bakalářskou práci. |
cze |
dc.identifier.stag |
27786 |
cze |
dc.date.embargo |
2035-07-14 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |