Analýza lipofilních vitamínů pomocí HPLC

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Švecová, Blanka cze
dc.contributor.author Forstová, Zuzana
dc.date.accessioned 2015-08-10T07:51:33Z
dc.date.available 2015-08-10T07:51:33Z
dc.date.issued 2015
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/60646
dc.description.abstract Tato diplomová práce se zabývá analýzou lipofilních vitaminů pomocí HPLC. Teoretická část práce zahrnuje charakteristiku lipofilních vitaminů A, D, E a K; základní informace o HPLC, a dále také rešeršní část zabývající se stanovením lipofilních vitaminů včetně přípravy vzorku. V praktické části byly nejprve nalezeny vhodné chromatografické podmínky pro analýzu vitaminů pomocí HPLC se spektrofotometrickou a elektrochemickou detekcí, a ty byly následně použity k identifikaci a kvantifikaci retinolu, tokoferolů, a acetátů retinolu a -tokoferolu v reálných vzorcích mléka, kojenecké výživy, margarínů, olejů a potravinových doplňků. cze
dc.format 90 s. cze
dc.format.extent 2707817 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce není přístupná cze
dc.subject Retinol cze
dc.subject tocopherols cze
dc.subject chromatography cze
dc.subject milk cze
dc.subject oils cze
dc.subject tokoferoly cze
dc.subject chromatografie cze
dc.subject mléko cze
dc.subject oleje cze
dc.title Analýza lipofilních vitamínů pomocí HPLC cze
dc.title.alternative Analysis of lipophilic vitamins using HPLC eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Staněk, Václav cze
dc.date.accepted 2015 cze
dc.description.abstract-translated The present diploma thesis deals with the analysis of the lipophilic vitamins with HPLC. The theoretical part is devoted to the characteristics of the lipophilic vitamins A, D, E and K, basic information about HPLC, research part about determination of the lipophilic vitamins and preparation of the sample is included as well. In the practical part, suitable conditions for analysis of the vitamins by HPLC with the spectrophotometric detection and the electrochemical detection were found. These conditions were then used for the identification and the quantification of retinol, tocopherols and the acetates of retinol and -tocopherol in the real samples of milk, baby food, margarines, oils and food supplements. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D33467 cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka přistoupila k obhajobě diplomové práce, zodpověděla dotazy oponenta a obhájila diplomovou práci. cze
dc.identifier.stag 27662 cze
dc.date.embargo 2015-05-14 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet