dc.contributor.advisor |
Vytřasová, Jarmila |
cze |
dc.contributor.author |
Kučerová, Simona
|
|
dc.date.accessioned |
2015-08-10T07:51:20Z |
|
dc.date.available |
2015-08-10T07:51:20Z |
|
dc.date.issued |
2015 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/60633 |
|
dc.description.abstract |
Teoretická část diplomové práce je zaměřená na charakteristiky bakterií rodu Arcobacter, antimikrobiální látky a způsoby jejich testování. V experimentální části byly testovány vzorky potravin a vod na přítomnost arkobakterů a prováděna jejich identifikace metodou multiplex PCR. Dále byla zjišťována odolnost bakterií rodu Arcobacter vůči extraktům z přírodních látek difúzními metodami a stanovena minimální inhibiční koncentrace extraktů pro čtyři druhy arkobakterů. |
cze |
dc.format |
87 s. |
cze |
dc.format.extent |
1898741 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce není přístupná |
cze |
dc.subject |
genus Arcobacter |
cze |
dc.subject |
susceptibility testing |
cze |
dc.subject |
natural antimicrobials |
cze |
dc.subject |
sea buckthorn |
cze |
dc.subject |
testování citlivosti |
cze |
dc.subject |
přírodní antimikrobiální látky |
cze |
dc.subject |
rakytník |
cze |
dc.subject |
rod Arcobacter |
cze |
dc.title |
Výskyt arkobakterů a jejich přežívání v přítomnosti vybraných přírodních látek |
cze |
dc.title.alternative |
Occurrence of arcobacter and their survival in the presence of selected natural substances |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Brožková, Iveta |
cze |
dc.date.accepted |
2015 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
The theoretical part of the thesis is focused on characteristics of the bacterial genus Arcobacter, antimicrobial agents and methods of their testing. Samples of food and different types of water were tested on occurrence of arcobacters in the experimental part. Their identification was carried out by using multiplex PCR. Resistance of the genus Arcobacter against extracts from natural substances was evaluated by diffusion methods. Finally, the minimum inhibitory concentration of extracts were determined for some arcobacters. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D33460 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Student(ka), přistoupil(a) k obhajobě diplomové práce, zodpověděl(a) dotazy oponenta a obhájil(a) diplomovou práci. |
cze |
dc.identifier.stag |
27099 |
cze |
dc.date.embargo |
2035-05-11 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |