Výskyt arkobakterů a jejich přežívání v přítomnosti vybraných přírodních látek

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Vytřasová, Jarmila cze
dc.contributor.author Kučerová, Simona
dc.date.accessioned 2015-08-10T07:51:20Z
dc.date.available 2015-08-10T07:51:20Z
dc.date.issued 2015
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/60633
dc.description.abstract Teoretická část diplomové práce je zaměřená na charakteristiky bakterií rodu Arcobacter, antimikrobiální látky a způsoby jejich testování. V experimentální části byly testovány vzorky potravin a vod na přítomnost arkobakterů a prováděna jejich identifikace metodou multiplex PCR. Dále byla zjišťována odolnost bakterií rodu Arcobacter vůči extraktům z přírodních látek difúzními metodami a stanovena minimální inhibiční koncentrace extraktů pro čtyři druhy arkobakterů. cze
dc.format 87 s. cze
dc.format.extent 1898741 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce není přístupná cze
dc.subject genus Arcobacter cze
dc.subject susceptibility testing cze
dc.subject natural antimicrobials cze
dc.subject sea buckthorn cze
dc.subject testování citlivosti cze
dc.subject přírodní antimikrobiální látky cze
dc.subject rakytník cze
dc.subject rod Arcobacter cze
dc.title Výskyt arkobakterů a jejich přežívání v přítomnosti vybraných přírodních látek cze
dc.title.alternative Occurrence of arcobacter and their survival in the presence of selected natural substances eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Brožková, Iveta cze
dc.date.accepted 2015 cze
dc.description.abstract-translated The theoretical part of the thesis is focused on characteristics of the bacterial genus Arcobacter, antimicrobial agents and methods of their testing. Samples of food and different types of water were tested on occurrence of arcobacters in the experimental part. Their identification was carried out by using multiplex PCR. Resistance of the genus Arcobacter against extracts from natural substances was evaluated by diffusion methods. Finally, the minimum inhibitory concentration of extracts were determined for some arcobacters. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D33460 cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Student(ka), přistoupil(a) k obhajobě diplomové práce, zodpověděl(a) dotazy oponenta a obhájil(a) diplomovou práci. cze
dc.identifier.stag 27099 cze
dc.date.embargo 2035-05-11 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet