dc.contributor.advisor |
Adam, Martin |
cze |
dc.contributor.author |
Panáčková, Veronika |
|
dc.date.accessioned |
2014-09-22T12:26:44Z |
|
dc.date.available |
2014-09-22T12:26:44Z |
|
dc.date.issued |
2014 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/57724 |
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce byla vytvořena jako literární rešerše zabývající se získáváním mléka a jeho dalším zpracováním. Popisuje technologii výroby konzumního mléka, a to včetně jednotlivých fází výroby. Dále porovnává složení kravského mléka s mlékem ovčím, kozím, mateřským a také srovnává výhody a nevýhody konzumace mléka s ohledem na lidské zdraví. |
cze |
dc.format |
52 s. |
cze |
dc.format.extent |
1213186 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
cze |
dc.subject |
mléko |
cze |
dc.subject |
mlékárenská technologie |
cze |
dc.subject |
složení mléka |
cze |
dc.subject |
alergie |
cze |
dc.subject |
milk |
eng |
dc.subject |
dairy technology |
eng |
dc.subject |
milk composition |
eng |
dc.subject |
allergy |
eng |
dc.title |
Technologie a vlastnosti konzumního mléka |
cze |
dc.title.alternative |
Technology and properties of milk |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2014 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
This thesis was created as a literary research and is dealing with milk production and its processing. It describes the technology of milk production that is presented in individual technological steps. Furthermore, it compares the composition of cow's milk with the milk of sheep, goat, and mother and also it compares the advantages and disadvantages of milk consumption with regard to human health. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D31146 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka přednesla bakalářskou práci a zodpověděla otázky komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
24164 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |