Stanovení nečistot v organických pigmentech

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Fischer, Jan cze
dc.contributor.author Kulhavá, Ivana
dc.date.accessioned 2014-06-19T10:16:08Z
dc.date.available 2014-06-19T10:16:08Z
dc.date.issued 2014
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/56089
dc.description.abstract V této práci byly analyzovány organické pigmenty P.Y. 191 pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie. Cílem bylo stanovení obsahu 2B-kyseliny ve vzorcích pigmentů z různých zdrojů. Pro zpracování vzorků před analýzou byly použity různé postupy: metody založené na převedení pigmentu do roztoku a metody založené na extrakci zbytkové 2B-kyseliny z pigmentu do roztoku. Obsah 2B-kyseliny byl stanoven pomocí HPLC analýzy s využitím gradientové eluce. K detekci byl použit UV-VIS detektor. Výsledky jednotlivých metod byly porovnány a diskutovány. cze
dc.format 67 s. cze
dc.format.extent 1220631 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 14.5.2024 cze
dc.subject organické pigmenty cze
dc.subject P.Y. 191 cze
dc.subject 2B-kyselina cze
dc.subject HPLC cze
dc.subject Organic pigments eng
dc.subject 2B-acid eng
dc.title Stanovení nečistot v organických pigmentech cze
dc.title.alternative Determination of impurities in organic pigments eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Strachoňová, Jana cze
dc.date.accepted 2014 cze
dc.description.abstract-translated In this diploma thesis, different samples of organic pigment P.Y. 191 were analysed using high performance liquid chromatography. The aim was to determine amont of 2B-acid (production intermediate) in the samples of different origin. Several methods were used for sample pretreatment before HPLC analysis: methods based on the direct dissolving of pigment and methods based on extraction of residual 2B-acid from pigment into solution. The content of 2B-acid was assigned through HPLC analysis with the use of gradient elution. UV-VIS detector was used for detection. The results of individual methods were compared and discussed. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D31067 cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Diplomantka zodpověděla dotazy komise a obhájila diplomovou práci. cze
dc.identifier.stag 24327 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet