Komplexní analýza fenolických a aromatických látek obsažených v černém bezu

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Česlová, Lenka cze
dc.contributor.author Plebanová, Magdaléna
dc.date.accessioned 2014-06-19T10:15:04Z
dc.date.available 2014-06-19T10:15:04Z
dc.date.issued 2014
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/55910
dc.description.abstract Tato diplomová práce se zabývá identifikací těkavých látek a kvantifikací fenolických látek v květech a plodech černého bezu pomocí plynové chromatografie s plamenovým ionizačním detektorem. Jejím cílem bylo optimalizovat podmínky sorpce SPME pro analýzu vonných látek v černém bezu headspace technikou. Dále bylo využito derivatizace pomocí silylačních reakcí pro analýzu fenolických kyselin obsažených v květech a plodech černého bezu. cze
dc.format 62 s. cze
dc.format.extent 3538944 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 30.5.2024 cze
dc.subject aromatické látky cze
dc.subject fenolické látky cze
dc.subject bez černý cze
dc.subject SPME cze
dc.subject plynová chromatografie cze
dc.subject extrakce cze
dc.subject derivatizace cze
dc.subject aromatic compounds eng
dc.subject phenolic compounds eng
dc.subject elderberry eng
dc.subject GC eng
dc.subject extraction eng
dc.subject derivatization eng
dc.title Komplexní analýza fenolických a aromatických látek obsažených v černém bezu cze
dc.title.alternative Complex analysis of phenolic and aromatic compounds present in elderberry eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Soukup, Jan cze
dc.date.accepted 2014 cze
dc.description.abstract-translated This diploma thesis deals with the identification of volatile compounds and quantification of phenolic substances in flowers and fruits of elderberry using gas chromatography with flame ionization detector. The purpose of the work is to optimize the conditions of SPME sorption for the analysis of aromatic compounds in elderberry by headspace technique. Furthermore, the derivatization based on silylation reactions was used for the analysis of phenolic acids content in flowers and fruits of elderberry. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Analytická chemie cze
dc.thesis.degree-name Ing. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D31314 cze
dc.thesis.degree-program Chemie cze
dc.description.defence Student přednesl obhajobu své diplomové práce a zodpověděl dotazy oponenta a členů komise. cze
dc.identifier.stag 24078 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet