Vitamín E v potravinách

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Korecká, Lucie cze
dc.contributor.author Remešová, Petra
dc.date.accessioned 2012-09-14T04:42:42Z
dc.date.available 2012-09-14T04:42:42Z
dc.date.issued 2012
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/47533
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá jedním z lipofilních vitaminů, vitaminem E. V první části jsou shrnuty teoretické informace o vitaminu E, jeho struktuře, vlastnostech a funkci v organismu, dále pak o vlivu tohoto vitaminu na lidský organismus - fyziologie, patologie, a o výskytu v potravinách a jeho chemických reakcích. V druhé části práce jsou popsány metody, které lze využít při stanovení vitaminu E se zaměřením na analýzu potravin. cze
dc.format 41 s. cze
dc.format.extent 1641368 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení cze
dc.subject vitamin E cze
dc.subject tokoferoly cze
dc.subject stanovení vitaminu E cze
dc.subject tocopherols eng
dc.subject determination of vitamin E eng
dc.title Vitamín E v potravinách cze
dc.title.alternative Vitamin E in food eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2012 cze
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis deals with one of the lipophilic vitamins, vitamin E. In the first section there are summarized theoretical information about the vitamin E, its structure, properties and function in the organism, followed by facts about impact of the vitamin E on the human organism ? physiology, pathology, and finally about the vitamin E presence in the food and its chemical reactions. The second part describes methods which can be used for the determination of the vitamin E with the focus on food analysis. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D27421 cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy komise. cze
dc.identifier.stag 17831 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet