dc.contributor.advisor |
Korecká, Lucie |
cze |
dc.contributor.author |
Remešová, Petra |
|
dc.date.accessioned |
2012-09-14T04:42:42Z |
|
dc.date.available |
2012-09-14T04:42:42Z |
|
dc.date.issued |
2012 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/47533 |
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá jedním z lipofilních vitaminů, vitaminem E. V první části jsou shrnuty teoretické informace o vitaminu E, jeho struktuře, vlastnostech a funkci v organismu, dále pak o vlivu tohoto vitaminu na lidský organismus - fyziologie, patologie, a o výskytu v potravinách a jeho chemických reakcích. V druhé části práce jsou popsány metody, které lze využít při stanovení vitaminu E se zaměřením na analýzu potravin. |
cze |
dc.format |
41 s. |
cze |
dc.format.extent |
1641368 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
cze |
dc.subject |
vitamin E |
cze |
dc.subject |
tokoferoly |
cze |
dc.subject |
stanovení vitaminu E |
cze |
dc.subject |
tocopherols |
eng |
dc.subject |
determination of vitamin E |
eng |
dc.title |
Vitamín E v potravinách |
cze |
dc.title.alternative |
Vitamin E in food |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2012 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis deals with one of the lipophilic vitamins, vitamin E. In the first section there are summarized theoretical information about the vitamin E, its structure, properties and function in the organism, followed by facts about impact of the vitamin E on the human organism ? physiology, pathology, and finally about the vitamin E presence in the food and its chemical reactions. The second part describes methods which can be used for the determination of the vitamin E with the focus on food analysis. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D27421 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
17831 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |