Příčiny přepěňování piva

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Česlová, Lenka cze
dc.contributor.author Křivská, Lenka
dc.date.accessioned 2012-09-14T04:42:41Z
dc.date.available 2012-09-14T04:42:41Z
dc.date.issued 2012
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/47530
dc.description.abstract Tato bakalářská práce je věnována gushingu nebo-li samovolnému přepěňování piva, které se projevuje jako spontánní přepěnění ihned po otevření pivní láhve. Gushing je i přes intenzivní výzkum problémem v pivovarnictví po celém světě. V první části práce je popsán mechanismus tvorby bublin a teorie mechanismu gushingu. Dále jsou zde shrnuty příčiny primárního a sekundárního gushingu. Další část popisuje vliv technologie výroby piva na gushing možnosti jeho potlačení. Poslední část je věnována analytickým metodám měření gushingu a jeho předvídání. cze
dc.format 44 s. cze
dc.format.extent 1283552 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení cze
dc.subject gushing cze
dc.subject hydrofobiny cze
dc.subject přepěňování cze
dc.subject příčiny gushing cze
dc.subject gushing eng
dc.subject hydrophobins eng
dc.subject overfoaming eng
dc.subject causes of gushing eng
dc.title Příčiny přepěňování piva cze
dc.title.alternative Causes of beer gushing eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2012 cze
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis is focused on gushing of beer, which is manifested asa spontaneous overfoaming immediately after opening a bottle of beer. Gushing is still a problem for brewing industry worldwide, despite intensive research of recent decades. The first part of this thesis describes the mechanism of bubble formation and theory of the gushing mechanism. Futher the causes of primary and secondary gushing are summarized. Next part describes the impact of technology on the gushing and the possibilities of gushing suppression. The last part is dedicated to the analytical methods and measurements of the gushing and its prediction. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D27433 cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy komise. cze
dc.identifier.stag 17676 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet