dc.contributor.advisor |
Adam, Martin |
cze |
dc.contributor.author |
Králíčková, Lucie |
|
dc.date.accessioned |
2012-09-14T04:42:40Z |
|
dc.date.available |
2012-09-14T04:42:40Z |
|
dc.date.issued |
2012 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/47528 |
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce je zaměřená na získání souhrnných poznatků o vitaminu B2 (riboflavinu) a vitaminu B6 (pyridoxinu). V této práci jsou shrnuty informace o zmiňovaných vitaminech B2 a B6, jejich historii, vlivu na lidský organismus a informace o metodách jejich stanovení.
Úvodní část práce je věnována teoretickým informacím, mezi které jsou zahrnuty struktury vitaminů B2 a B6, fyzikálně-chemické vlastnosti, výskyt v potravinách a doporučený denní příjem. Dále jsou v této práci zmiňovány zdravotní aspekty spojené s vitamíny B2 a B6.
Druhá část práce popisuje metody, které lze využít při stanovení vitaminu B2 a B6. Mezi tyto metody patří metoda mikrobiologická, fluorimetrická, polarografická a chromatografická. |
cze |
dc.format |
39 s. |
cze |
dc.format.extent |
1212040 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
cze |
dc.subject |
vitamin B2 |
cze |
dc.subject |
riboflavin |
cze |
dc.subject |
vitamin B6 |
cze |
dc.subject |
pyridoxin |
cze |
dc.subject |
analýza potravin |
cze |
dc.subject |
riboflavine |
eng |
dc.subject |
pyridoxine |
eng |
dc.subject |
food analysis |
eng |
dc.title |
Analýza vitaminů B2 a B6 v potravinách |
cze |
dc.title.alternative |
Analysis of vitamins B2 and B6 in foodstuffs |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2012 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis is focused on presenting summary information about vitamin B2 (riboflavin) and vitamin B6 (pyridoxine). In this thesis there are a summary of information about above-mentioned vitamins B2 and B6, their history, an effect of the vitamin on a human organism and also information about their determination presented.
The first part discusses the theoretical information including structures of vitamins B2 and B6, physical and chemical properties, the presence of these vitamins in food and recommended daily intake. The information about health aspects connected with vitamins B2 and B6 is presented as well.
The second part describes the methods that can be used for the determination of vitamin B2 and B6. These methods include the microbiological, fluorimetric, polarographic and chromatographic methods. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D27434 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
17675 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |