dc.contributor.advisor |
Korecká, Lucie |
cze |
dc.contributor.author |
Vančurová, Hana |
|
dc.date.accessioned |
2012-09-14T04:42:30Z |
|
dc.date.available |
2012-09-14T04:42:30Z |
|
dc.date.issued |
2012 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/47487 |
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem obohacování potravin vápníkem na lidský organismus.
První část této práce shrnuje základní informace o vápníku, o jeho výskytu a funkcích v těle, denním příjmu, výskytu v potravinách. Dále se zabývá poruchami metabolismu vápníku při jeho nedostatečném a nadbytečném příjmu.
Druhá část pojednává o obohacování potravin vápníkem, o příjmu vápníku v potravinových doplňcích a o vlivu na lidský organismus.
Poslední část je zaměřena na stanovení vápníku v potravinách. |
cze |
dc.format |
42 s. |
cze |
dc.format.extent |
961313 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
cze |
dc.subject |
vápník |
cze |
dc.subject |
calcium |
eng |
dc.subject |
suplementace potravin |
cze |
dc.subject |
stanovení vápníku |
cze |
dc.subject |
supplementation of foodstuff |
eng |
dc.subject |
determination of calcium |
eng |
dc.title |
Vliv suplementace potravin vápníkem na organismus |
cze |
dc.title.alternative |
Supplementation of food with calcium and its influence of health |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2012 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
This thesis focused on the monitoring of the foodstuff supplementation with calcium and its influence to human health.
The first part summarizes basic information about calcium, its occurrence and functions in the body, daily intake and occurrence in foods. It also deals with disorders of calcium metabolism due to its high and low intake.
The second part discusses the fortification of foods with calcium, intake of calcium in food supplements and its effect to human health.
The last part is focused on the analysis of calcium by various methods. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D27417 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
17840 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |