Technologie a analýza fermentovaných mléčných výrobků

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Adam, Martin cze
dc.contributor.author Podmolíková, Kateřina
dc.date.accessioned 2012-09-14T04:42:26Z
dc.date.available 2012-09-14T04:42:26Z
dc.date.issued 2012
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/47473
dc.description.abstract Tato bakalářská práce je zaměřena na fermentované mléčné výrobky. Popisuje jejich charakteristiku, požadavky a rozdělení dle použitých kultur. Dále je uvedena technologie výroby fermentovaných mléčných výrobků, která je popsána v jednotlivých krocích. Tato práce rovněž prezentuje možnosti analýzy nejdůležitějších složek těchto výrobků. Diskutovány jsou i zdravotní aspekty spojené s konzumací výše uvedených výrobků. cze
dc.format 45 s. cze
dc.format.extent 1214052 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení cze
dc.subject fermentované mléčné výrobky cze
dc.subject Fermented milk products cze
dc.subject bakterie mléčného kvašení cze
dc.subject analýza potravin cze
dc.subject Lactic acid bacteria eng
dc.subject Analysis of food eng
dc.subject probiotika cze
dc.title Technologie a analýza fermentovaných mléčných výrobků cze
dc.title.alternative Technology and analysis of fermented dairy products eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2012 cze
dc.description.abstract-translated This Bachelor thesis is focused on ferment dairy products. Its characteristics and classification based on the microbial culture used are described herein. Furthermore, the technology of its production is introduced and described in particular steps. This thesis includes also the analysis of the most important components of these products. Health aspects on human organism are discussed in this thesis as well. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D27422 cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy zkušební komise. cze
dc.identifier.stag 17820 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet