dc.contributor.advisor |
Adam, Martin |
cze |
dc.contributor.author |
Podmolíková, Kateřina |
|
dc.date.accessioned |
2012-09-14T04:42:26Z |
|
dc.date.available |
2012-09-14T04:42:26Z |
|
dc.date.issued |
2012 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/47473 |
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce je zaměřena na fermentované mléčné výrobky. Popisuje
jejich charakteristiku, požadavky a rozdělení dle použitých kultur. Dále je uvedena
technologie výroby fermentovaných mléčných výrobků, která je popsána v jednotlivých
krocích. Tato práce rovněž prezentuje možnosti analýzy nejdůležitějších složek těchto
výrobků. Diskutovány jsou i zdravotní aspekty spojené s konzumací výše uvedených
výrobků. |
cze |
dc.format |
45 s. |
cze |
dc.format.extent |
1214052 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
cze |
dc.subject |
fermentované mléčné výrobky |
cze |
dc.subject |
Fermented milk products |
cze |
dc.subject |
bakterie mléčného kvašení |
cze |
dc.subject |
analýza potravin |
cze |
dc.subject |
Lactic acid bacteria |
eng |
dc.subject |
Analysis of food |
eng |
dc.subject |
probiotika |
cze |
dc.title |
Technologie a analýza fermentovaných mléčných výrobků |
cze |
dc.title.alternative |
Technology and analysis of fermented dairy products |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2012 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
This Bachelor thesis is focused on ferment dairy products. Its characteristics
and classification based on the microbial culture used are described herein. Furthermore,
the technology of its production is introduced and described in particular steps. This thesis
includes also the analysis of the most important components of these products. Health
aspects on human organism are discussed in this thesis as well. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D27422 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy zkušební komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
17820 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |