Nové trendy v technologii sýrů

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.author Žabčíková, Simona
dc.date.accessioned 2012-09-14T04:42:17Z
dc.date.available 2012-09-14T04:42:17Z
dc.date.issued 2012
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/47442
dc.description.abstract Práce je zaměřena na sýry sladkého a kyselého sýrařství, na jejich technologii, dělení a rozdíly mezi nimi. Dále se zabývá mlékem jako surovinou, jeho získáváním, složením, budou zmíněny i postupy kontroly, a to jak jakostní, tak zdravotní nezávadnosti. Při technologických procesech výroby sýrů jsou ve značné míře uplatněny čisté mlékařské kultury, též někdy nazývané kulturami startovacími, kterým je část práce také věnována. Jsou zde také diskutovány vlivy mléčných výrobků, především ČMK a sýrů, na zdraví člověka. cze
dc.format 46 s. cze
dc.format.extent 654381 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení cze
dc.subject mléko cze
dc.subject čisté mlékařské kultury cze
dc.subject sýrařství cze
dc.subject technologie sýrů cze
dc.subject milk eng
dc.subject pure dairy cultures eng
dc.subject cheese production eng
dc.subject dairy technology eng
dc.title Nové trendy v technologii sýrů cze
dc.title.alternative New trends in cheese technology eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2012 cze
dc.description.abstract-translated The work was focused on sweet and sour cheese production. Study deals with their technology, specification and differences between them. It also describes milk as a raw material, its acquiring, composition, quality control and health inspection. In technological processes of cheese production pure dairy cultures, also called starter cultures, were largely applied. The specification of these cultures together with appropriate health aspects of cheese consumption are also presented in this work. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D27429 cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy zkušební komise. cze
dc.identifier.stag 17841 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet