dc.contributor.author |
Žabčíková, Simona |
|
dc.date.accessioned |
2012-09-14T04:42:17Z |
|
dc.date.available |
2012-09-14T04:42:17Z |
|
dc.date.issued |
2012 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/47442 |
|
dc.description.abstract |
Práce je zaměřena na sýry sladkého a kyselého sýrařství, na jejich technologii, dělení a rozdíly mezi nimi. Dále se zabývá mlékem jako surovinou, jeho získáváním, složením, budou zmíněny i postupy kontroly, a to jak jakostní, tak zdravotní nezávadnosti.
Při technologických procesech výroby sýrů jsou ve značné míře uplatněny čisté mlékařské kultury, též někdy nazývané kulturami startovacími, kterým je část práce také věnována. Jsou zde také diskutovány vlivy mléčných výrobků, především ČMK a sýrů, na zdraví člověka. |
cze |
dc.format |
46 s. |
cze |
dc.format.extent |
654381 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
cze |
dc.subject |
mléko |
cze |
dc.subject |
čisté mlékařské kultury |
cze |
dc.subject |
sýrařství |
cze |
dc.subject |
technologie sýrů |
cze |
dc.subject |
milk |
eng |
dc.subject |
pure dairy cultures |
eng |
dc.subject |
cheese production |
eng |
dc.subject |
dairy technology |
eng |
dc.title |
Nové trendy v technologii sýrů |
cze |
dc.title.alternative |
New trends in cheese technology |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2012 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
The work was focused on sweet and sour cheese production. Study deals with their technology, specification and differences between them. It also describes milk as a raw material, its acquiring, composition, quality control and health inspection. In technological processes of cheese production pure dairy cultures, also called starter cultures, were largely applied. The specification of these cultures together with appropriate health aspects of cheese consumption are also presented in this work. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D27429 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy zkušební komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
17841 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |