dc.contributor.advisor |
Jandera, Pavel |
cze |
dc.contributor.author |
Kachlíková, Eliška
|
|
dc.date.accessioned |
2012-07-15T22:40:11Z |
|
dc.date.available |
2012-07-15T22:40:11Z |
|
dc.date.issued |
2012 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (sklad) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/45680 |
|
dc.description.abstract |
Tato diplomová práce se zabývá využitím úplné multidimenzionální kapalinové chromatografie pro analýzu přírodních antioxidantů. Cílem této práce bylo nalézt vhodnou povrchově porézní kolonu pro separaci v druhé dimenzi (v systému s obrácenými fázemi) na základě získaných dat z jednorozměrných separací fenolických kyselin a flavonů.
Na těchto kolonách byl dále studován vliv objemu a složení rozpouštědla ve frakcích převáděných do druhé dimenze. Optimalizované podmínky byly použity na dvoudimenzionální separace standardů fenolických kyselin a flavonů a na vzorek čaje. |
cze |
dc.format |
72 s. |
cze |
dc.format.extent |
3791729 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 23.5.2022 |
cze |
dc.subject |
multidimenzionální kapalinová chromatografie |
cze |
dc.subject |
povrchově porézní částice |
cze |
dc.subject |
antioxidanty |
cze |
dc.subject |
gradientová eluce |
cze |
dc.subject |
multidimenzional liquid chromatography |
eng |
dc.subject |
porous surface particles |
eng |
dc.subject |
antioxidants |
eng |
dc.subject |
gradient elution |
eng |
dc.title |
Jednorozměrná a dvourozměrná kapalinová chromatografie s využitím povrchově pórovitých náplní kolon |
cze |
dc.title.alternative |
One- and two-dimensional liquid chromatography utilizing columns packed with surface-porous particles |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Česla, Petr |
cze |
dc.date.accepted |
2012 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
The use of full multi-dimensional chromatography for the analysis of natural antioxidants was main theme of this thesis. The selection of suitable surface-porous column for separation in the second dimension (in reversed-phase system) based on data obtained from one-dimensional separation of phenolic acids and flavones was the aim of this work.
The effects of volume and solvent composition of fractions transferred to second dimension on these columns were also studied. For two-dimensional separation of standards of phenolic acids, flavones and sample tea were the optimized conditions used. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D26207 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka přednesla obhajobu své diplomové práce a zodpověděla dotazy oponenta a členů komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
18351 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |