Geneticky modifikované organismy jako potraviny a krmiva v ČR

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Pejchalová, Marcela cze
dc.contributor.author Suchánková, Jana
dc.date.accessioned 2011-09-07T05:40:53Z
dc.date.available 2011-09-07T05:40:53Z
dc.date.issued 2010
dc.identifier Univerzitní knihovna (sklad) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/41002
dc.description.abstract Předmětem této bakalářské práce jsou geneticky modifikované organismy v potravinách a krmivech. Jedná se o organismy, jejichž genetická informace byla cíleně změněna nepřirozeným způsobem za účelem zlepšení jejich vlastností. Práce se věnuje využití GMO v hospodářství a zemědělství, popisu transgenoze a transgenních rostlin. Je zmíněna technologie přípravy a detekce GMO a v neposlední řadě kontrola bezpečnosti. Na závěr bylo provedeno zhodnocení této problematiky i ze strany spotřebitelů a hnutí Greenpeace. cze
dc.format 47 s. cze
dc.format.extent 841255 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Pouze v rámci univerzity cze
dc.subject GMO cze
dc.subject metody detekce cze
dc.subject transgenní rostliny cze
dc.subject GMO cze
dc.subject detection methods eng
dc.subject transgenic plants eng
dc.title Geneticky modifikované organismy jako potraviny a krmiva v ČR cze
dc.title.alternative Genetically modified food and feed in Czech Republic eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2011 cze
dc.description.abstract-translated The subject of this bachelor thesis are genetically modified organisms in food and feed. These are organisms whose genetic information has been intentionally altered an unnatural way and continue to be put into plants to improve on their performance. The thesis deals with the use of GMOs in the husbandry and agriculture, the description of transgenose and transgenic plants. As the technology of preparation and detection of GMOs and not least security checks. The conclusion is an assessment of this issue as well as from consumers and Greenpeace organisation. The subject of this bachelor thesis are genetically modified organisms in food and feed. These are organisms whose genetic information has been intentionally altered an unnatural way and continue to be put into plants to improve on their performance. The thesis deals with the use of GMOs in the husbandry and agriculture, the description of transgenose and transgenic plants. As the technology of preparation and detection of GMOs and not least security checks. The conclusion is an assessment of this issue as well as from consumers and Greenpeace organisation. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D25037
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy zkušební komise. cze
dc.identifier.stag 12260 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet