dc.contributor.advisor |
Adam, Martin |
cze |
dc.contributor.author |
Havlíčková, Monika |
|
dc.date.accessioned |
2011-09-07T05:40:44Z |
|
dc.date.available |
2011-09-07T05:40:44Z |
|
dc.date.issued |
2011 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (sklad) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/40991 |
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zaměřuje na popis vitaminu B1 (thiaminu) a vitaminu B12 (kyanokobalaminu). Úvodní část práce se zabývá jejich historií, strukturou, chemickými vlastnostmi, zdroji a poskytuje informace o zdravotních aspektech spojených s jejich nedostatkem. Druhá část práce popisuje metody vyuţívané pro stanovení vitaminu B1 a B12, mezi něţ patří fluorescenční analýza, mikrobiologická metoda a zvláště chromatografické metody (kapalinová a plynová chromatografie). |
cze |
dc.format |
40 s. |
cze |
dc.format.extent |
792777 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
cze |
dc.subject |
vitamin B1 |
cze |
dc.subject |
thiamin |
cze |
dc.subject |
vitamin B12 |
cze |
dc.subject |
kyanokobalamin |
cze |
dc.subject |
analýza potravin |
cze |
dc.subject |
vitamin B1 |
cze |
dc.subject |
thiamin |
cze |
dc.subject |
vitamin B12 |
cze |
dc.subject |
cyanocobalamin |
eng |
dc.subject |
food analysis |
eng |
dc.title |
Analýza vitaminů B1 a B12 v potravinách |
cze |
dc.title.alternative |
Analysis of vitamins B1 and B12 in foodstuffs |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2011 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis deals with the description of vitamin B1 (thiamin) and vitamin B12 (cyanocobalamin). Main focus of the introduction is dedicated to their history, structure, chemical properties, sources and provides information about aspects related to their deficiency. The second part of the thesis describes methods used for the determination vitamin B1 and B12, which include, fluorescence analysis, microbiological and especially chromatographic methods (liquid and gas chromatography). |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D25026 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka prezentovala svoji bakalářskou práci a seznámila členy komise se svými výsledky. Poté předseda komise přečetl posudek vedoucího bakalářské práce. Následovala diskuze. Studentka odpověděla na všechny položené dotazy. |
cze |
dc.identifier.stag |
15079 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |