Analýza vitaminů B1 a B12 v potravinách

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Adam, Martin cze
dc.contributor.author Havlíčková, Monika
dc.date.accessioned 2011-09-07T05:40:44Z
dc.date.available 2011-09-07T05:40:44Z
dc.date.issued 2011
dc.identifier Univerzitní knihovna (sklad) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/40991
dc.description.abstract Bakalářská práce se zaměřuje na popis vitaminu B1 (thiaminu) a vitaminu B12 (kyanokobalaminu). Úvodní část práce se zabývá jejich historií, strukturou, chemickými vlastnostmi, zdroji a poskytuje informace o zdravotních aspektech spojených s jejich nedostatkem. Druhá část práce popisuje metody vyuţívané pro stanovení vitaminu B1 a B12, mezi něţ patří fluorescenční analýza, mikrobiologická metoda a zvláště chromatografické metody (kapalinová a plynová chromatografie). cze
dc.format 40 s. cze
dc.format.extent 792777 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Pouze v rámci univerzity cze
dc.subject vitamin B1 cze
dc.subject thiamin cze
dc.subject vitamin B12 cze
dc.subject kyanokobalamin cze
dc.subject analýza potravin cze
dc.subject vitamin B1 cze
dc.subject thiamin cze
dc.subject vitamin B12 cze
dc.subject cyanocobalamin eng
dc.subject food analysis eng
dc.title Analýza vitaminů B1 a B12 v potravinách cze
dc.title.alternative Analysis of vitamins B1 and B12 in foodstuffs eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2011 cze
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis deals with the description of vitamin B1 (thiamin) and vitamin B12 (cyanocobalamin). Main focus of the introduction is dedicated to their history, structure, chemical properties, sources and provides information about aspects related to their deficiency. The second part of the thesis describes methods used for the determination vitamin B1 and B12, which include, fluorescence analysis, microbiological and especially chromatographic methods (liquid and gas chromatography). eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D25026
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka prezentovala svoji bakalářskou práci a seznámila členy komise se svými výsledky. Poté předseda komise přečetl posudek vedoucího bakalářské práce. Následovala diskuze. Studentka odpověděla na všechny položené dotazy. cze
dc.identifier.stag 15079 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet