dc.contributor.advisor |
Lošťáková, Hana |
cze |
dc.contributor.author |
Novotná, Barbora
|
|
dc.date.accessioned |
2011-06-01T12:41:38Z |
|
dc.date.available |
2011-06-01T12:41:38Z |
|
dc.date.issued |
2011 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (archiv) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/38625 |
|
dc.description.abstract |
Práce se zaměřuje na výzkum spotřebitelů potravinářských produktů, zejména na odhalování jejich očekávaných i latentních požadavků a preferencí a zjištění vnímání produktů. Hledá způsoby získávání a analýzy těchto informací, porovnává různé metody jejich získávání. Popisuje základní atributy hodnoty pro zákazníka a snaží se proniknout do rozhodovacích procesů zákazníků. Pro přiblížení souvislostí v jednoduchosti vysvětluje fyziologickou podstatu senzorického vnímání a nastiňuje profesionální přístupy k senzorickému hodnocení potravin. V praktické části je rozebrán současný systém senzorického hodnocení párků vídeňského typu ve firmě Cutisin, s. r. o. a navrženy metody nové, částečně prověřené skupinovými rozhovory. |
cze |
dc.format |
73 s. |
cze |
dc.format.extent |
1943152 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce není přístupná |
cze |
dc.subject |
marketing |
cze |
dc.subject |
zákazník |
cze |
dc.subject |
spotřebitel |
cze |
dc.subject |
hodnota |
cze |
dc.subject |
senzorická analýza |
cze |
dc.subject |
marketing |
eng |
dc.subject |
customer |
eng |
dc.subject |
consumer |
eng |
dc.subject |
value |
eng |
dc.subject |
sensory evaluation |
eng |
dc.title |
Výzkum požadavků, preferencí a vnímání spotřebitelů párků vídeňského typu |
cze |
dc.title.alternative |
Research of wiener sausages consumer requirements, preferences and perception |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Kasala, Juraj |
cze |
dc.date.accepted |
2011 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
This work focuses on possibilities of food-consumer research, especially disclosing their expected and potential requirements and preferences, learning about percieved customer value. It seeks for ways of accessing and analyzing this information, compares different methods of accessing it. The work describes basic customer value attributes and tries to get in customers? decision-making processes. For better understanding of context, it simply explains physiological substance of sensory perception and outlines professional approaches to food sensory evaluation. Practice analyses current methods of wiener sausages sensory evaluation in Cutisin Ltd. and proposes new methods, which were partly proved by focus groups. |
eng |
dc.description.department |
Katedra ekonomiky a managementu chemického a potravinářského průmyslu |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Ekonomika a management chemických a potravinářských podniků |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D24067 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemické a procesní inženýrství |
cze |
dc.rights.physicalunit |
Práce není přístupná |
cze |
dc.description.defence |
Jaký je Váš názor na to, že v práci chybí statistické vyhodnocení respondentů? Proč byl vytipován kvalitativní výzkum? Senzorické testy dělají obvykle laici a také profesionálové. Myslíte si, že by bylo vhodné (v této oblasti) takový test profesionálů udělat i ve Vašem případě? Váš marketingový výzkum nebyl původně určen ke statistickému zpracování. Přesto jste se o to pokusila a zmínila jste se, že Vám vyšla určitá směrodatná odchylka, můžete mi vysvětlit z čeho? Obsah párků byl ve všech čtyřech případech stejný? Je to pravda? Všechny položené otázky byly odpovězeny. |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |