Zobrazit minimální záznam
dc.contributor.advisor |
Vytřasová, Jarmila |
|
dc.contributor.author |
Andrlová, Kateřina
|
|
dc.date.accessioned |
2010-10-01T16:54:33Z |
|
dc.date.available |
2010-10-01T16:54:33Z |
|
dc.date.issued |
2010 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (sklad) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/37548 |
|
dc.description.abstract |
Biofilmy vytváří hlavně bakterie, ale mohou je tvořit i kvasinky, plísně, prokaryotické mikroorganismy (archea), řasy, prvoci nebo viry. Biovrstvy se převážně vyskytují ve vodách či na rozhraních s vodou. Mikroorganismy spolu drží pomocí extracelulární polymerní matrice, která je chrání před nepříznivými vlivy a udržuje tvar biofilmu.Tato práce se zabývá mikroorganismy, které tvoří biofilm ve vodním prostředí a potravinářském průmyslu. Dále se práce zabývá metodami pro detekci biofilmu, zejména pak mikroskopickými a molekulárně biologickými metodami, jako je metoda PCR. |
cze |
dc.format |
46 s. |
cze |
dc.format.extent |
1267772 bytes |
|
dc.format.mimetype |
application/pdf |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce není přístupná |
cze |
dc.subject |
Biofilm |
cze |
dc.subject |
mikroorganismy tvořící biofilm |
cze |
dc.subject |
detekce biofilmů |
cze |
dc.subject |
PCR |
cze |
dc.subject |
Biofilm |
eng |
dc.subject |
microorganisms forming a biofilm |
eng |
dc.subject |
detection of biofilms |
eng |
dc.subject |
PCR |
eng |
dc.title |
Tvorba mikrobiálních biofilmů a jejich detekce |
cze |
dc.title.alternative |
Microbial biofilms formation and their detection |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2010 |
|
dc.description.abstract-translated |
Biofilms are mostly created by a bacteria, yeast, fungi, prokaryotic organisms (archaea), algae, protozoa or viruses. Biolayers are commonly found in the water or in the interface with water. Microorganisms held together by extracellular polymeric matrix, which also protects them from adverse impacts and maintain the shape of the biofilm. This work deals with microorganisms which makes biofilms in the aquatic environment in the food industry. Detection of biofilms was concentrated on a microscopic and molecular biological methods, such as the PCR method. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D23363 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy zkušební komise. |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit minimální záznam
|
Vyhledávání
Procházet
-
Vše v Digitální knihovně
-
Tato kolekce
Můj účet
|