Tvorba mikrobiálních biofilmů a jejich detekce

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Vytřasová, Jarmila
dc.contributor.author Andrlová, Kateřina
dc.date.accessioned 2010-10-01T16:54:33Z
dc.date.available 2010-10-01T16:54:33Z
dc.date.issued 2010
dc.identifier Univerzitní knihovna (sklad) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/37548
dc.description.abstract Biofilmy vytváří hlavně bakterie, ale mohou je tvořit i kvasinky, plísně, prokaryotické mikroorganismy (archea), řasy, prvoci nebo viry. Biovrstvy se převážně vyskytují ve vodách či na rozhraních s vodou. Mikroorganismy spolu drží pomocí extracelulární polymerní matrice, která je chrání před nepříznivými vlivy a udržuje tvar biofilmu.Tato práce se zabývá mikroorganismy, které tvoří biofilm ve vodním prostředí a potravinářském průmyslu. Dále se práce zabývá metodami pro detekci biofilmu, zejména pak mikroskopickými a molekulárně biologickými metodami, jako je metoda PCR. cze
dc.format 46 s. cze
dc.format.extent 1267772 bytes
dc.format.mimetype application/pdf
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce není přístupná cze
dc.subject Biofilm cze
dc.subject mikroorganismy tvořící biofilm cze
dc.subject detekce biofilmů cze
dc.subject PCR cze
dc.subject Biofilm eng
dc.subject microorganisms forming a biofilm eng
dc.subject detection of biofilms eng
dc.subject PCR eng
dc.title Tvorba mikrobiálních biofilmů a jejich detekce cze
dc.title.alternative Microbial biofilms formation and their detection eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2010
dc.description.abstract-translated Biofilms are mostly created by a bacteria, yeast, fungi, prokaryotic organisms (archaea), algae, protozoa or viruses. Biolayers are commonly found in the water or in the interface with water. Microorganisms held together by extracellular polymeric matrix, which also protects them from adverse impacts and maintain the shape of the biofilm. This work deals with microorganisms which makes biofilms in the aquatic environment in the food industry. Detection of biofilms was concentrated on a microscopic and molecular biological methods, such as the PCR method. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D23363
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy zkušební komise. cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet