Analýza vitaminu C v potravinách

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Adam, Martin
dc.contributor.author Kášková, Petra
dc.date.accessioned 2010-10-01T16:34:51Z
dc.date.available 2010-10-01T16:34:51Z
dc.date.issued 2010
dc.identifier Univerzitní knihovna (sklad) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/37493
dc.description.abstract Bakalářská práce se zaměřuje na popis kyseliny askorbové, jinak nazývané vitamin C. Úvodní část práce se zabývá převážně antioxidačními vlastnostmi kyseliny askorbové, jejími prospěšnými účinky na organismus i aspekty spojenými s jejím nedostatkem. Hlavním problémem při nedostatku vitaminu C je nemoc nazývána kurděje, o které se tato práce zmiňuje, poskytuje informace o jejím prvním výskytu a příznacích. Dále práce pojednává o využití askorbové kyseliny při léčbě srdečních onemocnění nebo její vliv na ledvinové kameny. V druhé polovině práce jsou popsány jak titrační tak instrumentální metody, mezi než například patří metoda průtokové injekční analýzy nebo HPLC. cze
dc.format 43 s. cze
dc.format.extent 600857 bytes
dc.format.mimetype application/pdf
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce není přístupná cze
dc.subject vitamin C cze
dc.subject Kyselina askorbová cze
dc.subject analýza potravin cze
dc.subject vitamin C eng
dc.subject Ascorbic acid eng
dc.subject food analysis eng
dc.title Analýza vitaminu C v potravinách cze
dc.title.alternative Vitamin C analysis in foodstuffs eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2010
dc.description.abstract-translated Bachelor thesis is focused on descrtiption of ascorbic acid, also known as vitamin C. Main focus of the introduction is about antioxidant properties of ascorbic acid and it´s beneficial effects on organism as much as it?s aspects linked with shortage. The major issue of deficit is disease called scurvy, which is further mentioned in this thesis, it provides information about first occurrence and symptoms. In the next phase, the thesis deals with use of ascorbic acid in various medical treatments, like cardiac disease, or it´s influence on kidney stones. The second half of the thesis describes titration and electroanalytical methods, among them we can find for example analytic flow injection method or HPLC. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D23356
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy členů komise. cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet