Rizikové a protektivní faktory nutrice ve vztahu ke kardiovaskulárním onemocněním

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Hlúbik, Pavol cze
dc.contributor.author Holanová, Lucie
dc.date.accessioned 2010-07-03T17:20:33Z
dc.date.available 2010-07-03T17:20:33Z
dc.date.issued 2010
dc.identifier Univerzitní knihovna (sklad) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/37012
dc.description.abstract Diplomová práce shrnuje problematiku vlivu stravovacích zvyklostí na vznik srdečně cévních onemocnění. Zabývá se postoji a názory pacientů po prodělaném infarktu myokardu na způsob stravování. Zároveň na tuto problematiku nahlíží z pohledu zdravých jedinců a tyto názory porovnává mezi sebou. Praktická část práce informuje o průběhu průzkumného šetření, které bylo realizováno mezi pacienty s infarktem myokardu Pardubické krajské nemocnice a zdravými respondenty. Výsledky šetření ukázaly, že způsob stravování pacientů ani zdravých jedinců není zcela uspokojivý. Ke zkvalitnění stravovacích zvyklostí populace by bylo třeba rozvinout především preventivní informační a motivační program. cze
dc.format 74 s. cze
dc.format.extent 1948537 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení cze
dc.subject výživa cze
dc.subject výživová doporučení cze
dc.subject kardiovaskulární onemocnění cze
dc.subject Tuky cze
dc.subject nutrition eng
dc.subject nutritional recommendations eng
dc.subject cardiovascular diseases eng
dc.subject Fats eng
dc.title Rizikové a protektivní faktory nutrice ve vztahu ke kardiovaskulárním onemocněním cze
dc.title.alternative Risk and protective factors of nutrition of cardiovascular diseases eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Střítecká, Hana cze
dc.date.accepted 2010 cze
dc.description.abstract-translated This graduation thesis summarizes the aspect of nutritional effect on the inception of cardiovascular disease. It concerns attitudes and opinions of patients regarding nutritional practice and its effects on myocardial infarction. The diploma thesis also presents the views of the healthy persons and compares of patients and the healthy. The empirical part informs about a research that had been realized among patients after myocardial infarction in Pardubice´s regional hospital and healthy respondents. The results of the research have shown that the nutritional practice of patients and healthy persons isn´t quite satisfactory. The further development of the nutritional behaviour of population should be implemented in order to increase the information and motivation program for prevention. eng
dc.description.department Katedra ošetřovatelství cze
dc.thesis.degree-discipline Ošetřovatelství ve vybraných klinických oborech cze
dc.thesis.degree-name Mgr. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta zdravotnických studií cze
dc.identifier.signature D22685
dc.thesis.degree-program Ošetřovatelství cze
dc.description.defence Hodnocení vedoucího: výborně Hodnocení oponenta: výborně Doplňující otázky k obhajobě: 1. Jak by měla vypadat osvěta a edukace oblasti zdravého stravování? 2. Je dle Vašeho názoru nutné začít s touto edukací již u školních dětí? Obhajoba diplomové práce s prezentací výborná. cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet