dc.contributor.advisor |
Hlúbik, Pavol |
cze |
dc.contributor.author |
Holanová, Lucie
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-03T17:20:33Z |
|
dc.date.available |
2010-07-03T17:20:33Z |
|
dc.date.issued |
2010 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (sklad) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/37012 |
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce shrnuje problematiku vlivu stravovacích zvyklostí na vznik srdečně cévních onemocnění. Zabývá se postoji a názory pacientů po prodělaném infarktu myokardu na způsob stravování. Zároveň na tuto problematiku nahlíží z pohledu zdravých jedinců a tyto názory porovnává mezi sebou. Praktická část práce informuje o průběhu průzkumného šetření, které bylo realizováno mezi pacienty s infarktem myokardu Pardubické krajské nemocnice a zdravými respondenty. Výsledky šetření ukázaly, že způsob stravování pacientů ani zdravých jedinců není zcela uspokojivý. Ke zkvalitnění stravovacích zvyklostí populace by bylo třeba rozvinout především preventivní informační a motivační program. |
cze |
dc.format |
74 s. |
cze |
dc.format.extent |
1948537 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
cze |
dc.subject |
výživa |
cze |
dc.subject |
výživová doporučení |
cze |
dc.subject |
kardiovaskulární onemocnění |
cze |
dc.subject |
Tuky |
cze |
dc.subject |
nutrition |
eng |
dc.subject |
nutritional recommendations |
eng |
dc.subject |
cardiovascular diseases |
eng |
dc.subject |
Fats |
eng |
dc.title |
Rizikové a protektivní faktory nutrice ve vztahu ke kardiovaskulárním onemocněním |
cze |
dc.title.alternative |
Risk and protective factors of nutrition of cardiovascular diseases |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Střítecká, Hana |
cze |
dc.date.accepted |
2010 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
This graduation thesis summarizes the aspect of nutritional effect on the inception of cardiovascular disease. It concerns attitudes and opinions of patients regarding nutritional practice and its effects on myocardial infarction. The diploma thesis also presents the views of the healthy persons and compares of patients and the healthy. The empirical part informs about a research that had been realized among patients after myocardial infarction in Pardubice´s regional hospital and healthy respondents. The results of the research have shown that the nutritional practice of patients and healthy persons isn´t quite satisfactory. The further development of the nutritional behaviour of population should be implemented in order to increase the information and motivation program for prevention. |
eng |
dc.description.department |
Katedra ošetřovatelství |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Ošetřovatelství ve vybraných klinických oborech |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Mgr. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta zdravotnických studií |
cze |
dc.identifier.signature |
D22685 |
|
dc.thesis.degree-program |
Ošetřovatelství |
cze |
dc.description.defence |
Hodnocení vedoucího: výborně Hodnocení oponenta: výborně Doplňující otázky k obhajobě: 1. Jak by měla vypadat osvěta a edukace oblasti zdravého stravování? 2. Je dle Vašeho názoru nutné začít s touto edukací již u školních dětí? Obhajoba diplomové práce s prezentací výborná. |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |