Stanovení fenolických látek v medovině pomocí HPLC

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Beňová, Blanka
dc.contributor.author Bordovská, Miroslava
dc.date.accessioned 2009-12-16T17:37:44Z
dc.date.available 2009-12-16T17:37:44Z
dc.date.issued 2009
dc.identifier Univerzitní knihovna (sklad) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/35277
dc.description.abstract Tato diplomová práce je zaměřena na analýzu fenolických sloučenin v medovinách technikou HPLC s elektrochemickou detekcí. V teoretické části je popsána kapalinová chromatografie včetně možných způsobů detekce analyzovaných látek. Další část je věnována fenolickým látkám, které jsou stanovovány v této diplomové práci. V poslední kapitole teoretické části je zpracována rešerše o medovině. V této práci byla provedena optimalizace vlastní HPLC metody pro 12 vybraných fenolických látek, především pak gradientové eluce. Dále byla provedena validace vybraných parametrů. Optimalizovanou metodou bylo analyzováno 22 vzorků medovin, v nichž byly vyhodnoceny sledované látky. cze
dc.format 53 s., 17 s. příloh cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.subject liquid chromatography eng
dc.subject Phenolic Compounds eng
dc.subject Mead eng
dc.subject kapalinová chromatografie cze
dc.subject CoulArray detektor cze
dc.subject fenolické sloučeniny cze
dc.subject medovina cze
dc.title Stanovení fenolických látek v medovině pomocí HPLC cze
dc.title.alternative Determination of phenolic compounds in mead samples using HPLC eng
dc.type diplomová práce cze
dc.date.accepted 2009
dc.description.abstract-translated This thesis is focused on analysis of phenolic compounds in meads using a technique HPLC with electrochemical detection. The fundamentals of liquid chromatography including possible types of detection as well as investigated phenolic compounds are described in theoretical part. Last chapter of theoretical part deals with meads. The optimization of HPLC method for 12 selected phenolic compounds was done in this study. Further, the validation of chosen parameters was implemented. This optimized method was used for analysis of 22 real samples of meads. Target compounds were evaluated in these samples. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D20455
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet