Stanovení rtuti v multivitamínových přípravcích s využitím AMA 254

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Krejčová, Anna cze
dc.contributor.author Margholdová, Eva
dc.date.accessioned 2009-10-05T20:43:02Z
dc.date.available 2009-10-05T20:43:02Z
dc.date.issued 2009
dc.identifier Univerzitní knihovna (sklad) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/34904
dc.description.abstract Byla vypracována literární rešerše, která se zabývala stanovením rtuti ve vzorcích multivitamínových přípravků. Zvláštní pozornost byla věnována metodám pro analýzu rtuti, zejména termooxidační metodě. Teoretická část byla zaměřena na popsání vlastností rtuti a její analytické metody stanovení rtuti. Prakticky byla rtuť stanovována ve vzorcích multivitamínových přípravků termooxidační metodou na přístroji AMA 254. Nalezené koncentrace rtuti byly v rozmezí hodnot 0,0037 - 0,0312 \recke{mu}g.g-1. cze
dc.format 37 s. cze
dc.format.extent 394663 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení cze
dc.subject rtuť cze
dc.subject termooxidační stanovení cze
dc.subject multivitamínové přípravky cze
dc.subject mercury eng
dc.subject thermooxidation determination eng
dc.subject multivitamins preparations eng
dc.title Stanovení rtuti v multivitamínových přípravcích s využitím AMA 254 cze
dc.title.alternative The determination of mercury in multivitamin preparations using the AMA 254 eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2009 cze
dc.description.abstract-translated It has been designed a literary research, which dealt with the determination of mercury in samples of multivitamins preparations. Special attention was paid to methods for the analysis of mercury in particular the thermooxidation method. The theoretical part is focused on describing of properties of mercury and its analytical methodologies for the determination of mercury. Practically, mercury was determined in samples of multivitamins preparations by the thermooxidation method using the device AMA 254. Concentrations of mercury were found in the range of 0,0037 to 0,0312 ?g.g-1. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D21656 cze
dc.identifier.signature D21656
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet