Zobrazit minimální záznam
dc.contributor.advisor |
Lenderová, Milena |
cze |
dc.contributor.author |
Hašková, Lada
|
|
dc.date.accessioned |
2009-09-03T15:48:05Z |
|
dc.date.available |
2009-09-03T15:48:05Z |
|
dc.date.issued |
2009 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (sklad) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/34608 |
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá postavením ženy v hostinské živnosti od 90. let 19. toletí do 50. let 20. století v Čechách. Postihnuta je celá hostinská hierarchie, kdy cílem práce bylo zjistit, jak se mohlo postavení ženy v rámci živnosti lišit, a to v závislosti na úrovni zařízení, ve kterém pracovala, stejně jako z hlediska toho, na jaké příčce pomyslné hierarchie stála. Jak se toto postavení v průběhu doby proměňovalo a to i z hlediska možnosti dosáhnout určité kvalifikace. Této problematiky se také úzce dotýkají "provozní záležitosti" a každodenní události. |
cze |
dc.format |
121 s., 27 s. příloh |
cze |
dc.format.extent |
6382996 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
cze |
dc.subject |
hostinské živnosti |
cze |
dc.subject |
ženy |
cze |
dc.subject |
kvalifikace |
cze |
dc.subject |
Povolání |
cze |
dc.subject |
hierarchie |
cze |
dc.subject |
catering establishments |
eng |
dc.subject |
women |
eng |
dc.subject |
qualification |
eng |
dc.subject |
job |
eng |
dc.subject |
Hierarchy |
eng |
dc.title |
Ženy v hostinských živnostech (cca 90. léta 19. století - 50. léta 20. století) |
cze |
dc.title.alternative |
Women in catering establishments (90th of 19th century - 50th of 20th century) |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Macková, Marie |
cze |
dc.date.accepted |
2009 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
This diploma work deals with position which women had between 1890 to 1950 in Bohemia in catering establishment. It dwell on hierarchy of in-keepers and their employees. Target was, how could position of momen changed in the base of level in catering establishment and how it changed over time. This problems are also related to business problems, qualification and every day events. |
eng |
dc.description.department |
Katedra historických věd |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Kulturní dějiny |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Mgr. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta filozofická |
cze |
dc.identifier.signature |
D21469 |
cze |
dc.identifier.signature |
D21469 |
|
dc.thesis.degree-program |
Historické vědy |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit minimální záznam
|
Vyhledávání
Procházet
-
Vše v Digitální knihovně
-
Tato kolekce
Můj účet
|