dc.contributor.advisor |
Červenka, Libor |
|
dc.contributor.author |
Klodová, Kateřina
|
|
dc.date.accessioned |
2008-08-12T07:58:00Z |
|
dc.date.available |
2008-08-12T07:58:00Z |
|
dc.date.issued |
2008 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (sklad) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/29457 |
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá výběrem vhodné kombinace elektrochemické metody, pufru a substrátu pro elektrochemické stanovení bakterie Salmonella Enteritidis. Stanovení využívalo enzymem značené protilátky, které selektivně vázaly buňky salmonely. Bylo zjištěno, že nejlepší výsledky poskytuje amperometrické měření elektrochemicky aktivního 1-naftolu v uhličitanovém pufru. Touto metodou bylo dosaženo nejnižšího detekčního limitu. Také byl zkoumán vliv doprovodné mikroflóry na velikost výsledného signálu. |
cze |
dc.format |
74 s. |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.subject |
square wave voltametrie |
eng |
dc.subject |
amperometric detection |
eng |
dc.subject |
enzyme-labeled antibody |
eng |
dc.subject |
carbon paste electrode |
eng |
dc.subject |
Salmonella enteritidis |
cze |
dc.subject |
amperometrická detekce |
cze |
dc.subject |
enzymatický značené protilátky |
cze |
dc.subject |
uhlíková pastová elektroda |
cze |
dc.title |
Nové elektrochemické techniky pro detekci Salmonella sp |
cze |
dc.title.alternative |
New electrochemical techniques for detection of Salmonella sp |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Metelka, Radovan |
|
dc.date.accepted |
2008 |
|
dc.description.abstract-translated |
The objective of this thesis was to establish an electrochemical detection of Salmonella Enteritidis using different electrochemical methods with various combinations of buffer and substrates. Enzyme-linked antibodies for Salmonella sp. were used for selective caprure of bacterial cells. An optimized procedure containing carbonate buffer solution and 1-naphtol as an electrochemical active substance detected by amperometric measurement was developed. This procedure yeilded the lowest limit of detection for Salmonella cells. The influence of competitive microorganisms on the current was investigate. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D18181 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |