Nové elektrochemické techniky pro detekci Salmonella sp

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Červenka, Libor
dc.contributor.author Klodová, Kateřina
dc.date.accessioned 2008-08-12T07:58:00Z
dc.date.available 2008-08-12T07:58:00Z
dc.date.issued 2008
dc.identifier Univerzitní knihovna (sklad) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/29457
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá výběrem vhodné kombinace elektrochemické metody, pufru a substrátu pro elektrochemické stanovení bakterie Salmonella Enteritidis. Stanovení využívalo enzymem značené protilátky, které selektivně vázaly buňky salmonely. Bylo zjištěno, že nejlepší výsledky poskytuje amperometrické měření elektrochemicky aktivního 1-naftolu v uhličitanovém pufru. Touto metodou bylo dosaženo nejnižšího detekčního limitu. Také byl zkoumán vliv doprovodné mikroflóry na velikost výsledného signálu. cze
dc.format 74 s. cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.subject square wave voltametrie eng
dc.subject amperometric detection eng
dc.subject enzyme-labeled antibody eng
dc.subject carbon paste electrode eng
dc.subject Salmonella enteritidis cze
dc.subject amperometrická detekce cze
dc.subject enzymatický značené protilátky cze
dc.subject uhlíková pastová elektroda cze
dc.title Nové elektrochemické techniky pro detekci Salmonella sp cze
dc.title.alternative New electrochemical techniques for detection of Salmonella sp eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Metelka, Radovan
dc.date.accepted 2008
dc.description.abstract-translated The objective of this thesis was to establish an electrochemical detection of Salmonella Enteritidis using different electrochemical methods with various combinations of buffer and substrates. Enzyme-linked antibodies for Salmonella sp. were used for selective caprure of bacterial cells. An optimized procedure containing carbonate buffer solution and 1-naphtol as an electrochemical active substance detected by amperometric measurement was developed. This procedure yeilded the lowest limit of detection for Salmonella cells. The influence of competitive microorganisms on the current was investigate. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D18181
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit

K tomuto záznamu nejsou připojeny žádné soubory.

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet