dc.contributor.advisor |
Potůček, František |
cze |
dc.contributor.author |
Řeha, Radim
|
|
dc.date.accessioned |
2007-09-30T12:43:06Z |
|
dc.date.available |
2007-09-30T12:43:06Z |
|
dc.date.issued |
2002 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (sklad) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/21566 |
|
dc.description.abstract |
Pro smrkovou a borovicovou dřevní hmotu byl vyšetřován vliv přídavku polysulfidické síry a antrachinonu na vlastnosti buničiny získané konvenčním sulfátovým varným postupem. Vliv změny složení varného louhu na stupeň provaření buničiny byl testován pro netříděné štěpky v kvalitě vláknina na várkách ve vařáku s automatickou regulací příkonu. Získaná buničina byla mleta v holandru a charakterizována mlecí křivkou. Ve vařáku se šesti tlakovými nádobami byl zkoumán stupeň provaření buničiny, výtěžek a množství neprovarů v buničině připravené várkou tříděných štěpků v kvalitě vláknina a pilařské štěpky. |
cze |
dc.format |
83 s. : + 1 disketa |
cze |
dc.format.extent |
|
cze |
dc.format.mimetype |
|
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
|
cze |
dc.subject |
sulfátová várka |
cze |
dc.subject |
antrachinon |
cze |
dc.subject |
mlecí křivka |
cze |
dc.subject |
dřevní hmota |
cze |
dc.title |
Diskontinuální polysulfidická várka |
cze |
dc.title.alternative |
Batch polysulphide cooking |
cze |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
|
cze |
dc.date.accepted |
2002 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
|
cze |
dc.description.department |
|
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
chemická technologie papíru a celulózy |
cze |
dc.thesis.degree-name |
|
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
|
cze |
dc.identifier.signature |
D11571 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
|
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |