Diplomové práce / Theses KALCH FCHT (Ing.)
Permanentní URI k tomuto záznamuhttps://hdl.handle.net/10195/5774
Procházet
1 výsledky
Search Results
Diplomová práce Omezený přístup Využití mikroextrakce tuhou fází pro analýzu aromaprofilu ječného a pšeničného sladu(Univerzita Pardubice, 2015) Adámková, Karolína; Adam, Martin; Staněk, VáclavTato diplomová práce se zabývá pivovarskými slady, jejich aromaprofily a vzájemným srovnáním na základě obsahu aromatických látek. Pojednává o metodě HS SPME jako o vhodném postupu pro získání těkavých látek z pivovarského sladu a jejich následné separaci a detekci metodou GC-MS. Praktická část je zaměřena na optimalizaci celého extrakčního postupu HS-SPME s následnou analýzou pomocí GC-MS. Celý proces byl realizován dle principů plánování experimentu. Na základě získaných aromaprofilů byly jednotlivé slady porovnány, a to jak z hlediska původu, tak i způsobu výroby.