Volatiles Composition and Antimicrobial Activities of Areca Nut Extracts Obtained by Simultaneous Distillation–Extraction and Headspace Solid-Phase Microextraction

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.author Machová, Martina
dc.contributor.author Bajer, Tomáš
dc.contributor.author Šilha, David
dc.contributor.author Ventura, Karel
dc.contributor.author Bajerová, Petra
dc.date.accessioned 2022-06-03T12:33:51Z
dc.date.available 2022-06-03T12:33:51Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.issn 1420-3049
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/79367
dc.description.abstract The volatile components of areca nuts were isolated by headspace solid-phase microextraction (HS-SPME, DVB/CAR/PDMS fiber extraction) and simultaneous hydrodistillation–extraction (SHDE) and analyzed by gas chromatography/mass spectrometry. Furthermore, all SHDE fractions were tested for antimicrobial activity using the disk diffusion method on nine Gram-negative and Gram-positive bacteria (Bacillus subtilis, Enterococcus faecalis, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Streptococcus agalactiae, Streptococcus canis, Streptococcus pyogenes, and Candida albicans). In total, 98 compounds (mainly alcohols, carbonyl compounds, fatty acids, esters, terpenes, terpenoids, and aliphatic hydrocarbons) were identified in SHDE fractions and by using SPME extraction Fatty acids were the main group of volatile constituents detected in all types of extracts. The microorganism most sensitive to the extract of the areca nut was Streptococcus canis. The results can provide essential information for the application of different treatments of areca nuts in the canning industry or as natural antibiotics. eng
dc.format p. 7422 eng
dc.language.iso eng
dc.relation.ispartof Molecules, volume 26, issue: 24 eng
dc.rights open access eng
dc.rights.uri https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subject areca nut volatiles eng
dc.subject HS-SPME eng
dc.subject SHDE eng
dc.subject antimicrobial activity eng
dc.subject těkavé látky z arekových ořechů cze
dc.subject HS-SPME cze
dc.subject SHDE cze
dc.subject antimikrobiální aktivita cze
dc.title Volatiles Composition and Antimicrobial Activities of Areca Nut Extracts Obtained by Simultaneous Distillation–Extraction and Headspace Solid-Phase Microextraction eng
dc.title.alternative Složení těkavých látek a antimikrobiální aktivita extraktů z arekových ořechů získaných simultánní destilační extrakcí a mikroextrakcí na tuhou fázi cze
dc.type article eng
dc.description.abstract-translated Těkavé složky arekových ořechů byly izolovány mikroextrakcí v hlavě na pevné fázi (HS-SPME, extrakce vlákny DVB/CAR/PDMS) a simultánní hydrodestilační extrakcí (SHDE) a analyzovány plynovou chromatografií/hmotnostní spektrometrií. Dále byly všechny frakce SHDE testovány na antimikrobiální aktivitu pomocí diskové difuzní metody na devíti gramnegativních a grampozitivních bakteriích (Bacillus subtilis, Enterococcus faecalis, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Streptococcus agalactiae, Streptococcus canis, Streptococcus pyogenes a Candida albicans). Celkem bylo ve frakcích SHDE a při použití extrakce SPME identifikováno 98 sloučenin (především alkoholy, karbonylové sloučeniny, mastné kyseliny, estery, terpeny, terpenoidy a alifatické uhlovodíky) Hlavní skupinou těkavých složek zjištěných ve všech typech extraktů byly mastné kyseliny. Mikroorganismem nejcitlivějším na extrakt z arekového ořechu byl Streptococcus canis. Výsledky mohou poskytnout zásadní informace pro použití různých úprav arekových ořechů v konzervárenském průmyslu nebo jako přírodních antibiotik. cze
dc.peerreviewed yes eng
dc.publicationstatus published version eng
dc.identifier.doi 10.3390/molecules26247422
dc.relation.publisherversion https://www.mdpi.com/1420-3049/26/24/7422
dc.rights.licence CC BY 4.0
dc.identifier.wos 000736544300001
dc.identifier.scopus 2-s2.0-85120984731
dc.identifier.obd 39886413


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

open access Kromě případů, kde je uvedeno jinak, licence tohoto záznamu je open access

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet