Antimikrobiální účinky čajových nálevů a extraktů proti Arcobacter spp.

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Šilha, David
dc.contributor.author Šturmová, Michaela
dc.date.accessioned 2018-06-14T06:03:18Z
dc.date.available 2018-06-14T06:03:18Z
dc.date.issued 2018
dc.date.submitted 2018-05-03
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/70746
dc.description.abstract Tato diplomová práce se zabývá antimikrobiálními účinky čajových nálevů a extraktů proti Arcobacter spp. Teoretická část popisuje základní informace o bakteriálním rodu Arcobacter, jsou zde také uvedeny důležité přírodní antimikrobiální látky, jejich možné využití a samostatnou kapitolu tvoří jednotlivé druhy čajů, jejich rozdělení a základní vlastnosti. Nejdůležitější část je věnována testování antimikrobiálních účinků 7 různých čajových nálevů a extraktů proti Arcobacter spp. Testování bylo provedeno s využitím kultivačních postupů pro zjišťování přežívání daných bakterií v čajových nálevech. Dále byla využita disková difúzní metoda pro zjišťování inhibičních účinků čajových extraktů a mikrodiluční metoda pro stanovení minimální inhibiční koncentrace. cze
dc.format 97 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights bez omezení cze
dc.subject Arcobacter cze
dc.subject čaj cze
dc.subject čajový extrakt cze
dc.subject čajový nálev cze
dc.subject antimikrobiální účinky cze
dc.subject disková difuzní metoda cze
dc.subject mikrodiluční metoda cze
dc.subject Arcobacter eng
dc.subject tea eng
dc.subject tea extract eng
dc.subject tea infusion eng
dc.subject antimicrobial effects eng
dc.subject disk diffusion method eng
dc.subject microdilution method eng
dc.title Antimikrobiální účinky čajových nálevů a extraktů proti Arcobacter spp. cze
dc.title.alternative Antimicrobial effects of tea infusions and extracts against Arcobacter spp. eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Pejchalová, Marcela
dc.date.accepted 2018-06-05
dc.description.abstract-translated This diploma thesis deals with antimicrobial effects of tea infusions and extract against Arcobacter spp. The theoretical part explains the basic information about the bacterial genus Arcobacter, it also provides important natural antimicrobial agents, their possible use and the tea chapter that describes individual types of tea, distribution and its basic properties. The most important part focuses on testing the antimicrobial effects of 7 different tea infusions and extracts against Arcobacter spp. The testing was carried out by using culture methods for detecting the survival of the bacteria in tea infusion. Further, the used disk diffusion method for determining the inhibitory effects of tea extracts and microdilution method for determining the minimum inhibitory concentration was used. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D39241
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Student, v průběhu obhajoby seznámil členy komise s cíli, úkoly a výsledky své práce. cze
dc.identifier.stag 35585
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet