Náhrada pestré stravy a antioxidační vlastnosti

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Červenka, Libor
dc.contributor.author Jarešová, Lada
dc.date.accessioned 2018-06-14T06:03:12Z
dc.date.available 2018-06-14T06:03:12Z
dc.date.issued 2018
dc.date.submitted 2018-05-11
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/70733
dc.description.abstract Tato práce se zabývá antioxidační aktivitou u náhrady pestré stravy. Teoretická část se zaměřuje na složení této stravy bohaté na zdraví prospěšné suroviny. V práci je popsán vznik volných radikálů a následek těchto reaktivních sloučenin. V praktické části je popsán vliv úpravy nutričních směsí na antioxidační vlastnosti v závislosti na době skladování. cze
dc.format 89 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject ANOVA cze
dc.subject antioxidanty cze
dc.subject volné radikály cze
dc.subject xylitol cze
dc.subject ANOVA eng
dc.subject antioxidants eng
dc.subject free radicals eng
dc.subject xylitol eng
dc.title Náhrada pestré stravy a antioxidační vlastnosti cze
dc.title.alternative Replacement of multivarious diet and its antioxidant properties eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Brožková, Iveta
dc.date.accepted 2018-06-05
dc.description.abstract-translated This thesis deals with antioxidant activity and replacement of a multivarious diet. The theoretical part is focused on the composition of this diet which is rich in healthy ingredients. The work describes the formation of free radicals and the consequences of these reactive compounds. The influence of the processing of nutritional mixtures on the antioxidant properties according to the storage time is described in the practical part of the thesis. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D38767
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka úspěšně obhájila diplomovou práci a zodpověděla otázky komise. cze
dc.identifier.stag 35535
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet