dc.contributor.advisor |
Česla, Petr |
|
dc.contributor.author |
Láníková, Helena
|
|
dc.date.accessioned |
2017-06-22T06:10:14Z |
|
dc.date.available |
2017-06-22T06:10:14Z |
|
dc.date.issued |
2017 |
|
dc.date.submitted |
2017-05-11 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/68473 |
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce je věnována analýze porfyrinových potravinářských barviv pomocí kapalinové chromatografie a hmotnostní spektrometrie. Cílem této práce bylo stanovení vybraných látek a určení jejich retenčních charakteristik v sodné soli měďnatého komplexu chlorofylinu. Dále byla pomocí spojení HPLC/MS identifikována a navržena struktura vybraných látek v analyzovaných vzorcích potravin obsahujících potravinářské barvivo E 141. |
cze |
dc.format |
92 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
porfyrinová potravinářská barviva |
cze |
dc.subject |
chlorofyl |
cze |
dc.subject |
chlorofylin |
cze |
dc.subject |
sodná sůl měďnatého komplexu chlorofylinu |
cze |
dc.subject |
kapalinová chromatografie |
cze |
dc.subject |
hmotnostní spektrometrie |
cze |
dc.subject |
porphyrin food colorants |
eng |
dc.subject |
chlorophyll |
eng |
dc.subject |
chlorophyllin |
eng |
dc.subject |
chlorophyllin sodium copper salt |
eng |
dc.subject |
liquid |
eng |
dc.subject |
chromatography |
eng |
dc.subject |
mass spectrometry |
eng |
dc.title |
Analýza porfyrinových potravinářských barviv pomocí kapalinové chromatografie |
cze |
dc.title.alternative |
Analysis of porphyrin food colorants using liquid chromatography |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Bajer, Tomáš |
|
dc.date.accepted |
2017-06-05 |
|
dc.description.abstract-translated |
The diploma thesis is devoted to the analysis of porphyrin food colorants using liquid chromatography and mass spectrometry. The aim of this thesis was the determination of selected compounds and evaluation of their retention characteristics in chlorophyllin sodium copper salt. Further, using a combination of HPLC/MS were proposed the structures of selected compounds in the analyzed foods samples containing food dye E 141. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D37233 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka úspěšně obhájila diplomovu práci a zodpověděla otázky komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
33444 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |