Využití mikroextrakce tuhou fází pro analýzu aromaprofilu piva

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Adam, Martin
dc.contributor.author Šuhajová, Dominika
dc.date.accessioned 2017-06-22T06:10:06Z
dc.date.available 2017-06-22T06:10:06Z
dc.date.issued 2017
dc.date.submitted 2017-05-12
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/68460
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá využitím mikroextrakce tuhou fází pro analýzu profilu těkavých látek piva. Teoretická část se zaměřuje na popis mikroextrakce tuhou fází jako metody, popisuje profil těkavých látek zejména sladu a chmele, a také popisuje plynovou chromatografii ve spojení s hmotnostní detekcí a možnosti identifikace sloučenin. Experimentální část je věnována optimalizaci HS-SPME GC/MS metody využívající kombinaci více sorpčních teplot a identifikaci sloučenin v analyzovaných vzorcích piv. cze
dc.format 103 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject HS-SPME cze
dc.subject piva cze
dc.subject profily těkavých látek cze
dc.subject plynové chromatografie cze
dc.subject beer eng
dc.subject volatile profile eng
dc.subject gas chromatography eng
dc.title Využití mikroextrakce tuhou fází pro analýzu aromaprofilu piva cze
dc.title.alternative Solid phase microextraction method utilisation for analysis of beer aromaprofile eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Bajer, Tomáš
dc.date.accepted 2017-06-05
dc.description.abstract-translated This thesis deals with solid phase microextraction method utilisation for analysis of beer volatile profile. The theoretical part deals with the description of solid phase microextraction method, it describes the profile of main substances originating from malt and hop and also describes the fundamental principles of gas chromatography in combination with mass spectrometry detection and identification of compounds. The experimental part is devoted to the optimization of the HS-SPME GC/MS method based on combination of more temperatures and the identification of the compounds in the analyzed beer samples. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D37228
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka úspěšně obhájila diplomovu práci a zodpověděla otázky komise. cze
dc.identifier.stag 33354
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet