Digitální knihovnaUPCE
 

Analýza organických kyselin v medovině

Diplomová práceOmezený přístup
Náhled

Datum publikování

2017

Vedoucí práce

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Tato diplomová práce se zabývá stanovením obsahu karboxylových kyselin v medovinách. V teoretické části jsou popsány fyzikálně-chemické vlastnosti karboxylových kyselin a možnosti jejich stanovení ve vzorcích potravin, včetně možnosti úpravy vzorku před analýzou. Experimentální část se zabývá optimalizací HPLC metody pro stanovení kyselin ve vzorcích medovin a izolací kyselin pomocí SPE. Dále jsou v této práci prezentovány výsledky vlastního stanovení organických kyselin ve vybraných vzorcích medovin.

Rozsah stran

71 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Pouze v rámci univerzity

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D37234

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

medovina, organické kyseliny, kapalinová chromatografie, extrakce, mead, organic acids, liquid chromatography, extraction

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced