Analýza organických kyselin v medovině
Diplomová práceOmezený přístupDatum publikování
2017
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tato diplomová práce se zabývá stanovením obsahu karboxylových kyselin v medovinách. V teoretické části jsou popsány fyzikálně-chemické vlastnosti karboxylových kyselin a možnosti jejich stanovení ve vzorcích potravin, včetně možnosti úpravy vzorku před analýzou. Experimentální část se zabývá optimalizací HPLC metody pro stanovení kyselin ve vzorcích medovin a izolací kyselin pomocí SPE. Dále jsou v této práci prezentovány výsledky vlastního stanovení organických kyselin ve vybraných vzorcích medovin.
Rozsah stran
71 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Pouze v rámci univerzity
Název akce
ISBN
Studijní obor
Hodnocení a analýza potravin
Studijní program
Chemie a technologie potravin
Signatura tištěné verze
D37234
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (studovna)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
medovina, organické kyseliny, kapalinová chromatografie, extrakce, mead, organic acids, liquid chromatography, extraction