Digitální knihovnaUPCE
 

Stanovení aminokyselin po reakci s ninhydrinem spektrofotometrickou metodou

Bakalářská práceOmezený přístup
Náhled

Datum publikování

2016

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Tato bakalářská práce se zabývá aminokyselinami, jejich vlastnostmi a stanovením, se zaměřením na prolin. V experimentální části byl stanoven obsah prolinu spektrofotometrickou metodou ve 25 vzorcích medovin z obchodních řetězců, ale i od soukromých výrobců. Dále byl stanoven obsah prolinu v 7 vzorcích medových roztoků, získaných přímo od včelařů, v různých stádiích kvasného procesu.

Rozsah stran

42 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Práce není přístupná

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D35510

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

medovina, prolin, aminokyseliny, mead, proline, aminoacids

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced