Digitální knihovnaUPCE
 

Léto kněžny z Eggenberku. Korespondence Marie Arnoštky z Eggenberku s nejvyšším císařským hofmistrem Ferdinandem z Ditrichštejna.

Bakalářská práceOmezený přístup
Náhled

Datum publikování

2015

Vedoucí práce

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Předkládaná bakalářská práce si klade za cíl rozšířit dosud známé informace o kně žně Marii Arnoštce z Eggenberk u , zjistit o co se zajímala, jaké vztahy udržovala se svou rodinou a jaké problémy řešila. Základem pro tuto práci je německy psaná korespondence kněžny z Eggenberk u s jejím švagrem Ferdinandem Josefem z Ditrichštejna z let 1684 - 1686 , uložená v Moravském zemském archivu v Brně, v rodinném archivu Ditrichšte jnŧ, karton č. 461 . Tato korespondence nebyla dosud badatelsky prozkoumána. Práce přiblíží rod Eggenberků, zvláště osoby Jana Kristiána a Marii Arnoštky z Eggenberku. Dále bude zmíněn Ferdinand Josef z Ditrichštejna, jako adresát korespondence a budou pod robně analyzována témata vyskytující se ve zkoumaných dopisech.

Rozsah stran

60 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Pouze v rámci univerzity

Název akce

ISBN

Studijní obor

Kulturní dějiny

Studijní program

Historické vědy

Signatura tištěné verze

D33284

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

Eggenberkové, Marie Arnoštka z Eggenberku, Ferdinand z Ditrichštejna, šlechta, korespondence, 17. století, Český Krumlov, Eggenbergs, Marie Ernestina of Eggenberg, nobility, Ferdinand of Dietrichstein, correspondence, 17th. Century

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced