Digitální knihovnaUPCE
 

Analýza polyfenolických látek v super potravinách II

Diplomová práceOmezený přístup
Náhled

Datum publikování

2015

Vedoucí práce

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Tato práce je zaměřena na analýzu vybraných polyfenolických látek ve čtyřech superpotravinách. V teoretické části jsou charakterizovány analyzované superpotraviny, jedná se konkrétně o propolis, brusinky, chia semínka a rakytník. Tato část je také věnována charakteristice polyfenolických látek, základům technik ultrazvukové extrakce a kapalinové chromatografie a dále jsou zpracovány vybrané konkrétní aplikace zabývající se analýzou superpotravin zkoumaných v této práci. V praktické části byla provedena optimalizace přípravy vzorků před analýzou polyfenolických látek a jejich stanovení pomocí HPLC se dvěma typy detekce coulometrickou a spektrofotometrickou. V analyzovaných vzorcích byl také stanoven celkový obsah fenolických látek pomocí Folin-Ciocalteuova činidla.

Rozsah stran

68 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Práce není přístupná

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D33459

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

superfoods, polyphenolic compounds, propolis, cranberries, chia seeds, sea buckthorn, HPLC, electrochemical detection, DAD detection, superpotraviny, polyfenolické látky, propolis, brusinky, chia seminka, rakytník řešetlákovitý

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced