Digitální knihovnaUPCE
 

Vliv povrchové úpravy PANI a PPY na antikorozní vlastnosti směsných oxidů v organických povlacích na bázi epoxyesterové pryskyřice.

Diplomová práceOmezený přístup
Náhled

Datum publikování

2015

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Předmětem této diplomové práce je studium antikorozních a fyzikálních vlastností organických povlaků s obsahem pigmentů na bázi perovskitů, povrchově upravených vrstvou vodivého polymeru PANI a PPY. Kalcinací byly připraveny pigmenty na bázi perovskitů, které byly následně povrchově upraveny vrstvou vodivého polymeru. Z takto připravených pigmentů byly dále formulovány nátěrové hmoty s danou objemovou koncentrací v pojivu. Nátěrové hmoty byly naneseny na skleněné a ocelové panely a testovány pomocí fyzikálně-mechanických testů a zrychlených korozních zkoušek. Následné výsledky testů byly hodnoceny z hlediska obsahu pigmentu, povrchové úpravy pomocí PANI nebo PPY a také v porovnání se standardem fosforečnanem zinečnatým (Zn3(PO4)2.x H2O), účinným antikorozním pigmentem rozšířeným v oboru nátěrových hmot.

Rozsah stran

155 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Práce není přístupná

Název akce

ISBN

Studijní obor

Organické povlaky a nátěrové hmoty

Studijní program

Chemie a technologie materiálů

Signatura tištěné verze

D33403

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

Anticorrosive paint, Anticorrosive pigment, Perovskite, Surface treatment of particles, PANI, PPY, nátěrové hmoty, antikorozní pigment, perovskit, povrchová úprava

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced