Mykotoxiny a jejich metabolismus v lidském těle
Bakalářská práceOmezený přístupDatum publikování
2014
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Cílem této bakalářské práce je seznámit se s mykotoxiny a jejich producenty. Jsou zde popsány rody Aspergillus, Penicillium a Fusarium a dané mykotoxiny (chemická struktura, výskyt v potravinách, účinky na zdraví člověka a zvířat). Významná část této práce je věnována popisu jednotlivých mykotoxinů.
Rozsah stran
57 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Práce není přístupná
Název akce
ISBN
Studijní obor
Zdravotní laborant
Studijní program
Speciální chemicko-biologické obory
Signatura tištěné verze
D30857
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (studovna)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
Mykotoxiny, Aspergillus, Penicillium, Fusarium, metabolismus, Mycotoxins, metabolism