Analýza polyfenolických látek v tzv. super potravinách

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Švecová, Blanka cze
dc.contributor.author Jakubcová, Lucie
dc.date.accessioned 2014-06-19T10:19:18Z
dc.date.available 2014-06-19T10:19:18Z
dc.date.issued 2014
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/56599
dc.description.abstract Tato práce je zaměřena na analýzu polyfenolových látek ve vybraných pěti superpotravinách. V teoretické části jsou charakterizovány superpotraviny, které byly v rámci práce analyzovány. Tato část je také věnována fenolickým látkám, základům používaných extrakcí a kapalinové chromatografie a dále konkrétním aplikacím analýzy superpotravin. V praktické části této práce byla provedena optimalizace přípravy vzorků před analýzou fenolických látek a jejich stanovení pomocí HPLC se dvěma typy detekce - UV a elektrochemickou. V analyzovaných vzorcích a připravených extraktech byl také stanoven celkový obsah fenolických látek pomocí Folin-Ciocalteuova činidla. cze
dc.format 68 s. cze
dc.format.extent 3765847 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 12.5.2024 cze
dc.subject superpotraviny cze
dc.subject polyfenolové látky cze
dc.subject acai cze
dc.subject Aloe vera cze
dc.subject goji cze
dc.subject jidášovo ucho cze
dc.subject shiitake cze
dc.subject superfoods eng
dc.subject polyphenols eng
dc.subject goji cze
dc.subject Auricularia auricula-judae eng
dc.title Analýza polyfenolických látek v tzv. super potravinách cze
dc.title.alternative Analysis of polyphenolic compounds in "superfoods" eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Červenka, Libor cze
dc.date.accepted 2014 cze
dc.description.abstract-translated This thesis is focused on the analysis of polyphenolic compounds in five samples of superfoods. Superfoods which were analysed in the thesis are characterized in theoretical part. This part of thesis deals with the phenolic compounds, basics of extraction techniques used, liquid chromatography and further specific applications of analysis of superfoods are described. In the practical part, the optimization of sample preparation before analysis of phenolic compounds and their determination by HPLC with two types of detections UV and electrochemical were performed. The total phenolic compounds content in samples and extracts prepared using Folin-Ciocalteu agent was also determined in this part of the thesis. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D31075 cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Student přednesl~obhajobu své diplomové práce a zodpověděl dotazy oponenta a členů komise. cze
dc.identifier.stag 24042 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet