Adsorpce vlhkosti kolageních střívek: tvorba adsorpčních izoterem

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Červenka, Libor cze
dc.contributor.author Netíková, Eliška
dc.date.accessioned 2014-06-19T10:16:03Z
dc.date.available 2014-06-19T10:16:03Z
dc.date.issued 2014
dc.identifier Univerzitní knihovna (archiv) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/56074
dc.description.abstract Práce se zabývá stanovením závislosti obsahu relativní rovnovážné vlhkosti na aktivitě vody pro vzorky obalového materiálu na bázi bílkovin při teplotách 5, 25 a 40 °C statickou gravimetrickou metodou. Závislost relativního obsahu vlhkosti na aktivitě vody byly popsány různými matematickými modely adsorpčních izoterem, jejichž parametry jsou získány pomocí nelineární a lineární regrese. Dále je provedena interpretace naměřených dat a vzájemné porovnání vzorků. Nakonec je učiněn závěr, který vzorek je nejvhodnější k použití v potravinářské technologii z hlediska růstu plísní. cze
dc.format 83 s. cze
dc.format.extent 1742228 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 9.5.2024 cze
dc.subject aktivita vody cze
dc.subject obsah vlhkosti cze
dc.subject adsorpční izotermy cze
dc.subject obalový materiál cze
dc.subject lineární a nelineární regrese cze
dc.subject water activity eng
dc.subject moisture content eng
dc.subject adsorption isotherm eng
dc.subject food package eng
dc.subject linear and nonlinear regression eng
dc.title Adsorpce vlhkosti kolageních střívek: tvorba adsorpčních izoterem cze
dc.title.alternative Moisture Adsorption of collagen casings: Construction of Isotherms eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Švecová, Blanka cze
dc.date.accepted 2014 cze
dc.description.abstract-translated This work is focused on determination of moisture adsorption isotherms for food package based on proteins at 5, 25 and 40 °C using static gravimetric method. The relationship of equilibrium moisture content on water activity of the samples was described by different mathematical models for the adsorption isotherms, and the parameters were computed using nonlinear and linear regression technique. An interpretation of the experimental data and comparison among samples was performed. Finally, a discussion about the suitability of the samples in relation to their moisture adsorption process and possible fungi spoilage has been made. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D31073 cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Student přednesl~obhajobu své diplomové práce a zodpověděl dotazy oponenta a členů komise. cze
dc.identifier.stag 23730 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet