dc.contributor.advisor |
Pejchalová, Marcela |
cze |
dc.contributor.author |
Remešová, Petra |
|
dc.date.accessioned |
2014-06-19T10:14:14Z |
|
dc.date.available |
2014-06-19T10:14:14Z |
|
dc.date.issued |
2014 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/55772 |
|
dc.description.abstract |
Práce je zaměřena na zjišťování antimikrobiální a antifungální aktivity vybraných dusíkatých
derivátů 1-(6-fluorbenzthiazol-2-yl) alkylaminů u vybraných druhů kvasinek,
gramnegativních a grampozitivních bakterií. Cílem práce bylo na základě provedení a
vyhodnocení diluční agarové metody stanovit hodnoty minimálních inhibičních koncentrací
testovaných derivátů. |
cze |
dc.format |
118 s. |
cze |
dc.format.extent |
1277952 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 12.5.2024 |
cze |
dc.subject |
deriváty 1-(6-fluorbenzthiazol-2-yl) alkylaminů |
cze |
dc.subject |
antimikrobiální a antifungální aktivita |
cze |
dc.subject |
diluční agarová metoda |
cze |
dc.subject |
minimální inhibiční koncentrace |
cze |
dc.subject |
derivatives 1-(6-fluorbenzthiazol-2-yl) alkylamines |
eng |
dc.subject |
antibacterial and antifungal activity |
eng |
dc.subject |
agar dilution method |
eng |
dc.subject |
minimum inhibitory concentration |
eng |
dc.title |
Zjišťování antimikrobiální a antifungální aktivity vybraných dusíkatých derivátů 1-(6-fluorbenzthiazol-2-yl) alkylaminů |
cze |
dc.title.alternative |
Determination of antimicrobial and antifungal activity of selected nitrogenous derivatives of 1-(6-fluorobenzothiazole-2-yl) alkylamines |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Brožková, Iveta |
cze |
dc.date.accepted |
2014 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
The thesis deals with screening of antimicrobial and antifungal activity of selected derivatives
1-(6-fluorbenzthiazol-2-yl) alkylamines for selected yeast, gram-negative and gram-positive
bacterial species. The objective was to determine the minimum inhibitory concentrations of
the tested derivatives by the agar dilution method. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D31071 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Student přednesl obhajobu své diplomové práce a zodpověděl dotazy oponenta a členů komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
23732 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |