Rezistence arkobakterů a kampylobakterů k dekontaminačním prostředkům

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Vytřasová, Jarmila cze
dc.contributor.author Přidalíková, Lenka
dc.date.accessioned 2013-07-20T01:51:44Z
dc.date.available 2013-07-20T01:51:44Z
dc.date.issued 2012
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/51726
dc.description.abstract V teoretické části diplomové práce jsou obsaženy kapitoly, které se zabývají charakteristikami rodů Arcobacter a Campylobacter, jejich výskytem, způsoby přenosu, a s tím spojeným alimentárním onemocněním. V dalších kapitolách jsou rozebrány fyzikálně - chemické vlivy na růst akrokakterů a kamplylobakterů a rezistence k dekontaminačním prostředkům. Experimentální část diplomové práce je zaměřena na stanovení minimálních inhibičních koncentrací vybraných dezinfekcí pro druhy Arcobacter cryaerophilus, Campylobacter jejuni, Staphylococcus aureus a Pseudomonas aeruginosa. Dále byl zjišťován možný vznik rezistence druhu Arcobacter cryaerophilus k vybraným dezinfekcím a výsledky byly porovnány s výsledky pro Campylobacter jejuni. cze
dc.format 76 s.+ přílohy cze
dc.format.extent 1916931 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 23.11.2022 cze
dc.subject Arcobacter spp cze
dc.subject Campylobacter spp cze
dc.subject antimikrobiální látky cze
dc.subject dezinfekční prostředky cze
dc.subject rezistence cze
dc.subject antimicrobial materials eng
dc.subject disinfectant eng
dc.subject resistance eng
dc.title Rezistence arkobakterů a kampylobakterů k dekontaminačním prostředkům cze
dc.title.alternative Arcobacter and campylobacter resistance to decontamination agents eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Pejchalová, Marcela cze
dc.date.accepted 2013 cze
dc.description.abstract-translated In the theoretical part of the thesis are contained chapters which describe characteristics of generas Arcobacter and Campylobacter, their occurrence, types of transmission, and related foodborne illness. In other chapters are mentioned physico-chemical effects on the growth of Arcobacter and Campylobacter and the resistance to decontamination agents. The experimental part of the thesis is focused on determinations of minimal inhibitory concentrations of selected types of disinfection for Arcobacter cryaerophilus, Campylobacter jejuni, Staphylococcus aureus and Pseudomonas aeruginosa. Furthermore it was investigated the possibility of resistance of selected species Arcobacter cryaerophilus to selected disinfectants and the results were compared with results for the Campylobacter jejuni. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D28681 cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Student přednesl obhajobu své diplomové práce a zodpověděl dotazy oponenta a členů komise. cze
dc.identifier.stag 18377 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet