dc.contributor.advisor |
Pejchalová, Marcela |
cze |
dc.contributor.author |
Justová, Iveta |
|
dc.date.accessioned |
2013-07-20T01:51:14Z |
|
dc.date.available |
2013-07-20T01:51:14Z |
|
dc.date.issued |
2013 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/51649 |
|
dc.description.abstract |
Práce se zaměřuje na testování antimikrobiálních a antifungálních účinků vybraných derivátů R- 1- (6-fluorbenzthiazol-2-yl) ethanaminu u vybraných druhů kvasinek, gramnegativních a grampozitivních bakterií. Cílem bylo stanovit minimální inhibiční koncentrace testovaných látek pomocí diluční agarové metody. |
cze |
dc.format |
134 s. |
cze |
dc.format.extent |
2658517 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 16.5.2023 |
cze |
dc.subject |
deriváty R- 1-(6-fluorbenzthiazol-2-yl) ethanaminu |
cze |
dc.subject |
minimální inhibiční koncentrace |
cze |
dc.subject |
amfotericin B |
eng |
dc.subject |
derivates R- 1-(6-fluorbenzthiazol-2-yl) ethanamine |
eng |
dc.subject |
minimal inhibitory concentration |
eng |
dc.subject |
amphotericin B |
eng |
dc.title |
Zjišťování antimikrobiální a antifungální aktivity vybraných diamidů R-1-(6-fluorbenzthiazol-2-yl) ethanaminu |
cze |
dc.title.alternative |
Determination of antimicrobial and antifungal activity of selected R-1-(6-fluorobenzothiazole-2-yl) ethanamine diamides |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Hrušková, Olga |
cze |
dc.date.accepted |
2013 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
The work focuses on testing antimicrobial and antifungal effects of selected derivatives R-1- (6-fluorbenzothiazol-2- yl) ethanamine for selected species of yeast, gram-negative and gram-positive bacterias. The objective was to determine the minimum inhibitory concentrations of the tested substances with the agar dilution method. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D28671 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Student přednesl obhajobu své diplomové práce a zodpověděl dotazy oponenta a členů komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
20469 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |