Digitální knihovnaUPCE
 

Bakalářské práce / Bachelor's works ÚPEM FES (Bc.)

Permanentní URI k tomuto záznamuhttps://hdl.handle.net/10195/47882

Procházet

Search Results

Nyní se zobrazuje 1 - 10 z 1040
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Logistika svozu komunálního odpadu
    (Univerzita Pardubice, 2024) Horochovská, Martina; Komárková, Jitka
    Bakalářská práce za zabývá problematikou logistiky svozu komunálního odpadu. První část definuje obecnou logistiku, jejím vývojem a druhy systémů využívaných k řízení jednotlivých procesů od zpracování surovin až po uspokojení potřeb zákazníka. Druhá část se zabývá logistikou svozu odpadu, nutností snižovat jeho množství, systémy využívanými v této oblasti. Ve třetí části je představena logistika svozu odpadu společností Marius Pedersen Group v regionu Trutnovska a specializuje se na problematiku optimalizace svozových tras. Závěr práce shrnuje analýzu svozu a její přínos pro firmu.
  • Náhled
    Bakalářská práceOmezený přístup
    Uplatnění moderních metod projektového managementu v praxi
    (Univerzita Pardubice, 2024) Mannová, Lenka; Kotková Stříteská, Michaela
    Tato bakalářská práce se zabývá analýzou a zlepšením využívání metod projektového managementu ve firmě XY, významném hráči na trhu elektrotechniky. Na základě podrobné analýzy byly zhodnoceny využívané metody projektového managementu. Byly identifikovány nedostatky a formulována doporučení, která zahrnují optimalizaci komunikace v týmu, řízení změn a implementaci opatření směřujících ke společenské odpovědnosti. Práce navrhuje konkrétní řešení, jako je posílení neformální komunikace, zavedení hybridních metodik projektového managementu a využití FMEA-AI pro hodnocení společenských dopadů. Implementace těchto doporučení má potenciál výrazně zlepšit celkovou výkonnost a úspěšnost projektů ve firmě XY, čímž přispěje k jejímu dlouhodobému růstu a konkurenceschopnosti.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Možnosti predikce bankrotu podniku
    (Univerzita Pardubice, 2024) Vaňásková, Barbora; Kuběnka, Michal
    Cílem této bakalářské práce je vytvořit doporučení pro možnosti odhadu finanční kondice obchodního partnera na základě analýzy současných možností a nástrojů, jak z pohledu interního či externího pozorovatele.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Metody pro hodnocení podnikové výkonnosti a jejich aplikace ve vybraném podniku
    (Univerzita Pardubice, 2024) Dzjaduch, Natália; Myšková, Renáta
    Tato práce se zaměřuje na popis metod hodnocení podnikové výkonnosti a posouzení jejich použití ve vybraném podniku. Teoretická část práce je zaměřená na vymezení základních pojmů a charakteristiku vhodných metod. Praktická část práce obsahuje představení podniku a aplikaci metod ve vybraném podniku. Závěr práce shrnuje zjištěné poznatky a návrhy na zlepšení.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Dividendy společností na pražské burze
    (Univerzita Pardubice, 2024) Chup, Sofiia; Sejkora, František
    Tato práce se zabývá tématem dividendové politiky na burze cenných papírů Praha. První část obsahuje teoretická východiska týkající se akcií a akciových společnosti, dividend a jejích druhů, zdanění dividend, všechny souvislosti s dividendovou politikou společnosti, tudíž v této časti věnuji místo představení pražské burzy. Druhá část obsahuje charakteristiku klíčových dat ohledně dividend, konkrétně ex-dividendových dat. Na příkladech mnou pěti vybraných společností obchodovaných na pražské burze ukazuji, jak se chovají ceny kolem dne ex-dividend. Následně ve třetí části navrhuji investiční strategii s ohledem na den výplaty dividend společnosti na pražské burze. Poslední část obsahuje doporučení pro investory, kteří chtějí investovat do akcií na pražské burze a kteří chtějí dostávat příjem nejen z nákupu a prodeje, ale i z dividend.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Vliv podnikové kultury na zákazníky
    (Univerzita Pardubice, 2024) Huňáčková, Věra; Zemanová, Barbora
    Cílem práce je zhodnotit, jaký vliv má podniková kultura na získání nových a udržení si stávajících zákazníků ve vybrané společnosti. Tato práce pojednává o podnikové kultuře vybrané společnosti. Součástí práce je analýza získaných informací, na základě vyplněného dotazníku zákazníky.
  • Náhled
    Bakalářská práceOmezený přístup
    Logistika ve vybrané firmě
    (Univerzita Pardubice, 2024) Sršňová, Lucie; Kožená, Marcela
    Bakalářská práce se zabývá předvýrobní a výrobní logistikou. První část obsahuje teoretické vymezení této logistiky, popisuje její historický vývoj, definice, cíle a činnosti. Dále analyzuje fungování logistiky ve vybraném podniku. Zabývá se důležitostí správného výběru dodavatelů s návazností na informační a materiálové toky. Dále se orientuje na tok materiálu podnikem od příjmu až po zpracování výrobou. Práce obecně definuje výrobní proces s následným konkrétním vymezením výrobních činností.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Marketingová komunikace při budování společné značky
    (Univerzita Pardubice, 2024) Covalciuc, Nicoleta; Kantorová, Kateřina
    Bakalářská práce se věnuje problematice budování společné značky +inovace a jejímu vlivu na podniky, které pod ní vystupují. Cílem práce je navrhnout komunikaci Public Relations tak, aby byla posílena společná značka +inovace. První část práce se zabývá definicí základních pojmů jako je marketing, marketingový mix, marketingová komunikace, značka, PR. Druhá část práce se věnuje představení společné značky, popisů jejich aktivit, analýzu dotazníkové šetření a návrh PR komunikace.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Analýza procesu Nákup ve vybraném podniku
    (Univerzita Pardubice, 2024) Kroulíková, Kateřina; Šenec, Alexandr
    Bakalářská práce se zabývá analýzou procesu Nákup ve vybraném podniku. Popisuje činnosti, které oddělení nákupu vykonává, jakým způsobem společnost nakupuje, jak vybírá a hodnotí dodavatele a jak lze analyzovat nákupní strategii. Cílem práce je posoudit, jak vybraný podnik řídí proces nákupu a navrhnout opatření ke zlepšení stavu.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Efektivní řízení logistického procesu ve vybraném mikropodniku
    (Univerzita Pardubice, 2024) Runštuk, Tomáš; Myslivcová, Kateřina
    Cílem této práce je analýza logistického procesu ve vybraném mikropodniku, odhalení všech jeho ovlivňujících faktorů, a za pomocí vybraných metod a analýz, nalezení způsobů a možností, jak tyto procesy zefektivnit pro co nejlepší ekonomický výsledek podniku. Na základě výsledků analýz bude podniku podán podnět a doporučení pro zlepšení na budoucí období, konkrétně pro Q3 2024.