Výživa jako ošetřovatelský problém
Bakalářská práceStatus neznámýDatum publikování
2012
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Předmětem bakalářské práce je problematika výživy u hospitalizovaných pacientů. Teoretická část obsahuje rozdělení jednotlivých složek výživy a nutriční screening, dále pak možné způsoby výživy, kterými lze pacienta během hospitalizace plnohodnotně živit, ať již enterální či parenterální cestou. Zvláštní pozornost je věnována nejčastějšímu důsledku poruch příjmu potravy - malnutrici. V praktické části je uvedena metodika výzkumu a zpracování otázek získaných formou dotazníku. Cílem výzkumu bylo ověřit užití klinické výživy jakožto nedílné součásti terapie nemocných, a jaké způsoby enterální a parenterální výživy se ve zdravotnických zařízeních aplikují v předcházení vzniku a v léčbě malnutrice. Závěr obsahuje zhodnocení celé práce.
Rozsah stran
55 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Bez omezení
Název akce
ISBN
Studijní obor
Všeobecná sestra
Studijní program
Ošetřovatelství
Signatura tištěné verze
D26549
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (sklad)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
nutrice, nutriční screening, enterální výživa, parenterální výživa, malnutrice, nutrition, nutritional screening, enteral nutrition, parenteral nutrition, malnutrition