Digitální knihovnaUPCE
 

Výživa jako ošetřovatelský problém

Bakalářská práce
Náhled

Datum publikování

2012

Vedoucí práce

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Předmětem bakalářské práce je problematika výživy u hospitalizovaných pacientů. Teoretická část obsahuje rozdělení jednotlivých složek výživy a nutriční screening, dále pak možné způsoby výživy, kterými lze pacienta během hospitalizace plnohodnotně živit, ať již enterální či parenterální cestou. Zvláštní pozornost je věnována nejčastějšímu důsledku poruch příjmu potravy - malnutrici. V praktické části je uvedena metodika výzkumu a zpracování otázek získaných formou dotazníku. Cílem výzkumu bylo ověřit užití klinické výživy jakožto nedílné součásti terapie nemocných, a jaké způsoby enterální a parenterální výživy se ve zdravotnických zařízeních aplikují v předcházení vzniku a v léčbě malnutrice. Závěr obsahuje zhodnocení celé práce.

Rozsah stran

55 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Všeobecná sestra

Studijní program

Ošetřovatelství

Signatura tištěné verze

D26549

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (sklad)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

nutrice, nutriční screening, enterální výživa, parenterální výživa, malnutrice, nutrition, nutritional screening, enteral nutrition, parenteral nutrition, malnutrition

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced