Prvková analýza zeleniny bio- a konvenčního původu

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Krejčová, Anna cze
dc.contributor.author Jičínská, Jaroslava
dc.date.accessioned 2011-07-11T18:39:37Z
dc.date.available 2011-07-11T18:39:37Z
dc.date.issued 2011
dc.identifier Univerzitní knihovna (sklad) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/39101
dc.description.abstract Byly shromážděny vzorky mrkve od drobných pěstitelů, certifikované "bio" a ostatní běžně dostupné v obchodech. Vzorky byly připraveny k analýze pomocí mikrovlnného rozkladu. Byla vytvořena metoda pro analýzu těchto vzorků pomocí ICP-OES a o-TOF-ICP-MS.U vzorků byly sledovány prvky pro organismus nepostradatelné i toxické K, Mg, Na, Ca, Mn, Zn, P, S, Fe, Cu, Cr, Ni, Al, B pomocí optické emisní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem a Ni, Cr, Pb, Cd, As pomocí hmotnostní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem. cze
dc.format 88 s. cze
dc.format.extent 1807909 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce není přístupná cze
dc.subject prvkový analýza cze
dc.subject ekologické zemědělství cze
dc.subject biopotraviny cze
dc.subject kvalita biopotravin cze
dc.subject výzkum kvality biopotravin cze
dc.subject element analysis eng
dc.subject organic farming eng
dc.subject organic food eng
dc.subject quality of organic food eng
dc.subject organic food quality research eng
dc.title Prvková analýza zeleniny bio- a konvenčního původu cze
dc.title.alternative Element analysis of organic and conventional vegetable eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Šrámková, Jitka cze
dc.date.accepted 2011 cze
dc.description.abstract-translated The samples of carrot from small farmers, certificated organic carrot and other commercial products were comllected. Before analysis, samples were decomposed by microwave digestion. Working conditions of the ICP-OES a o-TOF-ICP-MS methods were optimized. Samples were analyzed for chosen nutritional as well as toxic elements as K, Mg, Na, Ca, Mn, Zn, P, S, Fe, Cu, Cr, Ni, Al, B by means the ICP-OES and ICP-MS methods. eng
dc.description.department Ústav environmentálního a chemického inženýrství cze
dc.thesis.degree-discipline Ochrana životního prostředí cze
dc.thesis.degree-name Ing. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D23651
dc.thesis.degree-program Chemické a procesní inženýrství cze
dc.description.defence Připomínky opnenta: * Vliv výchozích faktorů, zejm. kvality půdy (resp. zastoupení kontaminantů) na níž byla mrkev pěstována. * Nevyvážeaný poměr typu vzorků (A, B, C). Dotazy komise: Byly posuzovány organoleptické parametry? Vysoké koncentrace olova v zahrádkářských produktech - je vysvětlení? cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet