Zobrazit minimální záznam
dc.contributor.advisor |
Krejčová, Anna |
cze |
dc.contributor.author |
Jičínská, Jaroslava
|
|
dc.date.accessioned |
2011-07-11T18:39:37Z |
|
dc.date.available |
2011-07-11T18:39:37Z |
|
dc.date.issued |
2011 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (sklad) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/39101 |
|
dc.description.abstract |
Byly shromážděny vzorky mrkve od drobných pěstitelů, certifikované "bio" a ostatní běžně dostupné v obchodech. Vzorky byly připraveny k analýze pomocí mikrovlnného rozkladu. Byla vytvořena metoda pro analýzu těchto vzorků pomocí ICP-OES a o-TOF-ICP-MS.U vzorků byly sledovány prvky pro organismus nepostradatelné i toxické K, Mg, Na, Ca, Mn, Zn, P, S, Fe, Cu, Cr, Ni, Al, B pomocí optické emisní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem a Ni, Cr, Pb, Cd, As pomocí hmotnostní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem. |
cze |
dc.format |
88 s. |
cze |
dc.format.extent |
1807909 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce není přístupná |
cze |
dc.subject |
prvkový analýza |
cze |
dc.subject |
ekologické zemědělství |
cze |
dc.subject |
biopotraviny |
cze |
dc.subject |
kvalita biopotravin |
cze |
dc.subject |
výzkum kvality biopotravin |
cze |
dc.subject |
element analysis |
eng |
dc.subject |
organic farming |
eng |
dc.subject |
organic food |
eng |
dc.subject |
quality of organic food |
eng |
dc.subject |
organic food quality research |
eng |
dc.title |
Prvková analýza zeleniny bio- a konvenčního původu |
cze |
dc.title.alternative |
Element analysis of organic and conventional vegetable |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Šrámková, Jitka |
cze |
dc.date.accepted |
2011 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
The samples of carrot from small farmers, certificated organic carrot and other commercial products were comllected. Before analysis, samples were decomposed by microwave digestion. Working conditions of the ICP-OES a o-TOF-ICP-MS methods were optimized. Samples were analyzed for chosen nutritional as well as toxic elements as K, Mg, Na, Ca, Mn, Zn, P, S, Fe, Cu, Cr, Ni, Al, B by means the ICP-OES and ICP-MS methods. |
eng |
dc.description.department |
Ústav environmentálního a chemického inženýrství |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Ochrana životního prostředí |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D23651 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemické a procesní inženýrství |
cze |
dc.description.defence |
Připomínky opnenta: * Vliv výchozích faktorů, zejm. kvality půdy (resp. zastoupení kontaminantů) na níž byla mrkev pěstována. * Nevyvážeaný poměr typu vzorků (A, B, C). Dotazy komise: Byly posuzovány organoleptické parametry? Vysoké koncentrace olova v zahrádkářských produktech - je vysvětlení? |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit minimální záznam
|
Vyhledávání
Procházet
-
Vše v Digitální knihovně
-
Tato kolekce
Můj účet
|